Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

«Farmen» 2016:

Trekker seg fra «Farmen»

Burhan Qaderi gir opp kampen for tilværelsen.

RYGGPROBLEMER: Smertene var ikke til å holde ut for «Farmen»-deltakeren Burhan Qaderi (29), som trekker seg fra programmet i kveldens episode. Foto: Alex Iversen / TV 2
RYGGPROBLEMER: Smertene var ikke til å holde ut for «Farmen»-deltakeren Burhan Qaderi (29), som trekker seg fra programmet i kveldens episode. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Farmen»-oppholdet fikk en brå slutt for 29 år gamle Burhan Qaderi.

Etter knappe to uker på tv-gården har tobarnsfaren fra Ski valgt å trekke seg fra programmet - fire uker før finalen.

Det var en gammel ryggskade som skulle sørge for Qaderis reality-exit. Han reiste hjem i kveldens episode.

Smertehelvete

- Det var grisesurt. Helt forferdelig, sier Qaderi til Dagbladet, og fortsetter:

- Jeg har en slitasjeskade i ryggen, men holder smertene i sjakk ved hjelp av regelmessig trening. Før «Farmen» var jeg bedre trent enn noensinne. Mange lurer sikkert på hvorfor jeg i det hele tatt gikk inn på gården, men jeg var ikke forberedt på et tilbakefall.

Smertene 29-åringen hadde fryktet, ble verre i løpet av de siste «Farmen»-dagene. Han fikk ikke sove, og klarte ikke bidra med fysisk arbeid. Til slutt tok samvittigheten overhånd.

- Jeg var praktisk talt ubrukelig, og brukte all min energi på å holde ryggen i riktig bevegelse. Jeg visste at smertene ikke ville avta, og begynte å tenke over om det var verdt å være der, sier han.

- Frustrerende

Qaderi kom inn på tv-gården i begynnelsen av måneden, som én av fire «Farmen»-utfordrere. Han fikk - i likhet med kommunearbeideren Linda Snoen (45) - bli værende på tv-gården.

I løpet av sine 14 dager i 1916-universet rakk østlendingen å komme godt inn i «Farmen»-spillet. Han var storbonde den første uka, og sørget for splittelse i gruppa etter å ha valgt sørlendingen Oddvar Jenssen (33) til førstekjempe.

- Jeg tenkte mye på det da jeg kom hjem, at jeg kunne ha kommet langt. Det var frustrerende, sier han, og legger til:

- Men jeg angrer ikke på at jeg trakk meg. Det måtte bare bli sånn.

Seerstorm

Selv om realityoppholdet ble noe kort, har Qaderi fått erfare konsekvensene av å være på tv. Forrige uke ble 29-åringen overlesset av hatmeldinger fra tv-seere som raste mot Qaderis valg om å sende Oddvar Jenssen ut i kamp.

Jenssen, som tidlig ble stemplet som favoritt til å vinne «Farmen», måtte forlate tv-gården søndag kveld.

- Det har vært ganske heftig de siste ukene. Det er mye rasisme der ute, sier Qaderi, som har foreldre fra Iran.

- Engasjementet for «Farmen» er enormt, mye større enn jeg trodde. Jeg tåler ganske mye, og heldigvis preller det bare av. Det er uansett ikke greit.

Han vil huske «Farmen» som en fantastisk opplevelse - en erfaring som han gjort ham mer tålmodig i hverdagen.

Måtte trekke seg etter tiltale

- Ja, jeg stresser faktisk mindre i dag, og setter pris på små ting - som bare å ha mat i kjøleskapet. I tillegg klager jeg mindre enn før, sier Qaderi.

Det er ikke første gang noen har trukket seg fra «Farmen».

I fjor valgte dyretolken Vibeke Hoff (61) å avbryte oppholdet etter å ha slitt med skyldfølelse overfor venner og familie hjemme.

Seinere samme sesong ble 29 år gamle Mads Fosdal tvunget til å forlate tv-gården på grunn av en rettssak som var berammet mens innspillingen pågikk.

ORDQUIZ: «Farmen»-deltakeren Oddvar Jenssen er ikke så opptatt av trend-ord og storby-slang, og legger ikke skjul på at han har lite peiling. Vi ga ham derfor en utfordring. Foto: Tomm W. Christiansen Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!