Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

John Arne Riise:

Trekker seg fra reality etter skade

En skade sørget for trøbbel under innspillingen av «Heltenes kamp». 

TREKKER SEG: John Arne Riise blir ikke å se i «Heltenes kamp» på TV 2 mer. En skade i ryggen sørget for at fotballstjerna måtte melde avbud. Foto: NTB Scanpix
TREKKER SEG: John Arne Riise blir ikke å se i «Heltenes kamp» på TV 2 mer. En skade i ryggen sørget for at fotballstjerna måtte melde avbud. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): TV 2-realityen «Heltenes kamp» er en serie der kjente idrettsprofiler skal konkurrere under ekstreme forhold. Lørdag sendes episode seks av serien. Et norsk lag skal konkurrere mot et svensk et, og laget som kommer til sist må i kjent stil sende en deltaker hjem.

Nå har imidlertid en av de norske deltakerne gjort det enkelt for svenskene. Tidligere fotballproff John Arne Riise (36) har valgt å trekke seg fra konkurransen. Det melder TV 2 selv på sine nettsider.

MELDER AVBUD: John Arne Riise blir ikke å se mer i «Heltenes kamp» på TV 2. Foto: Daniel Ohlsson / TV 2
MELDER AVBUD: John Arne Riise blir ikke å se mer i «Heltenes kamp» på TV 2. Foto: Daniel Ohlsson / TV 2 Vis mer

Det begynner å bli tomt på det norske laget, og før Riise besluttet å trekke seg besto laget kun av tre mennesker: Vibeke Skofterud, Knut Holmann og Riise selv. En gammel skade har derimot gjort det umulig for den meritterte fotballspilleren å fortsette.

- Hadde blitt feil

- Jeg ville gi alt for laget mitt, men jeg merket at ryggen gjorde at jeg ikke kunne yte maksimalt, sier han til kanalen.

Han opplyser om at det er en skade han påførte seg i Kenya, der programmet ble spilt inn, som gjør at han ikke tør å fortsette. Han skulle gjerne ha fortsatt med videre, men ønsker ikke å være til bry om ryggen eventuelt slår seg vrang.

-Det hadde blitt helt feil om andre skulle båret eller hjulpet meg, da hadde jeg bare vært en byrde. Jeg er sikker på at jeg gjorde det beste for teamet, sier Riise.

Riise forklarer at han har blitt glad i lagkameratene sine, og kjente på savnet for konkurransen da han kom hjem til Norge. Hans exit skaper derimot hodebry for produksjonen, som plutselig må finne en erstatter på kort varsel.

Programredaktør Bård Eriksen forteller at det er leit at Riise måtte forlate konkurransen, men forstår at ryggsmerter i et slikt hektisk konkurranseklima kan by på problemer.

Han vil imidlertid ikke si hvem som erstatter den tidligere fotballproffen i kveldens episode. Det må seerne selv se på kanalen i kveld.

Totalt besto det norske laget av idrettsprofilene John Arne Riise, Cathrine Larsåsen, Knut Holmann, Vibeke Skofterud, Espen Bredesen og Anette Bøe. På det svenske laget var det fotballspiller Josefine Öqvist, ishockyspiller Peter Forsberg, fotballspiller Patrik Andersson, syklist Emma Johansson, stuper Anna Lindberg og bryter Ara Abrahamian som skulle forsvare «söta bror» sin ære.

TÅREVÅT AVSKJED: I «Bloggerne»-episoden skal John Arne Riise ta avskjed med kjæresten sin. Da tar følelsene overhånd. Video: TV 2 / Mastiff Vis mer

Ny klubb

Riise har vært fram og tilbake flere ganger hva det gjelder å fortsette fotballkarrieren eller ei. I fjor spilte han i India, men han bestemte seg for å legge opp etter noen måneder. Tidligere i mai ble det kjent at han nok en gang gjør comeback, for Sportsklubben Rollon i 4. divisjon på Sunnmøre.

1. mai skrev 36-åringen under for 4. divisjonsklubben, noe både Riise og Rollon bekreftet på Twitter.

Sett bort fra fotballen, har Riise vært å se på TV 2 i serien «Bloggerne». Han giftet seg med Oslo-jenta Louise Angelica i Nordberg kirke våren 2014. Hun har tusenvis av følgere på Instagram, og ble derfor en naturlig skikkelse å følge i serien. For tida bor de i Ålesund.

Louise Angelica Riise har ingen barn fra før, mens ektemannen har de tre barna Ariana (15), Patrick (5) og Emma (7).

- Jeg har mye å ta igjen som pappa. For alle tre. Dette gjelder både Ariana, Emma og Patrik. Jeg elsker barna mine, det må ingen tvile på, og de vet at jeg kommer til å stille opp for dem mer i framtida, har han tidligere uttalt til Dagbladet.

Louise Angelica har imidlertid vært åpen om at hun selv kunne tenke seg barn en dag.

- Nå er på en måte det siste som mangler en liten baby eller to. Det er det eneste jeg føler mangler i livet, fortalte hun i serien.

VIL HA BARN: Louise Angelica Riise, John Arne Riises kone, avslører i «Bloggerne» at livet for de to endelig har begynt å falle på plass. Det eneste de mangler er en liten baby eller to. Video: TV 2 Vis mer