Victoria's Secret:

Trekker seg fra Victoria's Secret-showet

Gigi Hadid og en rekke russiske modeller drar ikke til Kina.

TREKKER SEG: Gigi Hadid (t.v) blir ikke å se i årets storslåtte Victoria's Secret-moteshow. Det har hun selv annonsert på Twitter. Nå spekuleres det om en skandalevideo kan være grunnen. Foto: Shutterstock, NTB scanpix
TREKKER SEG: Gigi Hadid (t.v) blir ikke å se i årets storslåtte Victoria's Secret-moteshow. Det har hun selv annonsert på Twitter. Nå spekuleres det om en skandalevideo kan være grunnen. Foto: Shutterstock, NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Fantasiuniverset som undertøyskjeden Victoria's Secret har klart å skape, fanger millioner av kunder og tv-seere hvert år. Det er spesielt det store undertøysshowet, tradisjonelt sett holdt i desember, som spiller opp under denne fantasien. Showet har gått av stabelen i New York, Paris og London tidligere, blant annet.

Verdens best betalte modeller sprader ned catwalken i luksusundertøy, gjerne dekorert med englevinger, glitter og diamanter. Gigi Hadid (22), som i fjor dro inn over 74 millioner kroner på modellvirksomheten sin, har de siste åra vært fast inventar på showet.

MODELL: Kendall Jenner og Gigi Hadid gikk på catwalken for Victoria Secret, og ble filmet på gaten på vei til etterfesten av pressen. Også klipp fra catwalken der man ser modellene. Vis mer Vis mer Vis mer

Undertøysmerket har i år forsøkt seg på nok et marked - Kina. De åpnet sin første flaggskipsbutikk tidligere i år, og skal etter planen ha årets store motevisning i Shanghai på mandag. Det ryktes at flere stjerneartister skal opptre, og et sterkt modellag er allerede booket. Det blir derimot uten Hadid, som nå har trukket seg fra opptredenen.

Flere mener det kan ha noe å gjøre med en utskjelt video å gjøre.

Trekker seg

Flere medier, deriblant W Magazine og Yahoo News, har omtalt moteskandalen. Hadid skulle etter planen være med i showet, men har nå valgt å trekke seg. Hun forklarer ikke grunnen bak den plutselige exiten fra showet, som hun var med i for første gang i 2015, men flere spekulerer om det kan ha noe med en video å gjøre.

Tidligere i år la søsteren hennes, Bella Hadid, ut en video av Gigi. Hun gjorde øynene sine smale, mens hun holdt en Buddha-formet kake. Det fikk flere kinesere til å reagere, og Hadid følte i september at hun måtte legge seg flat.

På Weibo, som kan sies å være Kinas svar på Facebook, la hun ut en melding der hun sa at det aldri var meningen å såre noen, og at hun respekterer og elsker det kinesiske folk.

En pressetalsmann for Victoria's Secret nektet å svare på om dette var noe av grunnen til at hun trakk seg. AFP spurte også om det kunne ha noe å gjøre med kinesiske myndigheter, men også det spørsmålet forble ubesvart.

I Hadids kryptiske melding på Twitter, der hun annonserte at hun ikke skulle delta, skrev hun følgende:

«Jeg er så lei meg for at jeg ikke får dratt til Kina i år. Jeg elsker VS-familien min, og jeg kommer til å tenke på alle jentene mine. Jeg gleder meg til å se på det vakre showet, og gleder meg allerede til neste år», skrev hun på Twitter.

PARODI: Gigi Hadid parodierer Melania Trump under American music awards. Nå får hun kritikk for å være rasistisk. Video: CNN Vis mer

Flere påstander

Meldingen har fått flere kinesere til å reagere. På nevnte Weibo kommer flere med meldinger som indikerer at Hadids plutselige exit var på sin plass.

«Nå fikk jeg plutselig et mye bedre inntrykk av VS. Om hun hadde kommet, ville jeg aldri kjøpt undertøy derfra i hele mitt liv», skriver en bruker ifølge Yahoo.

På Twitter kommer flere med meldinger som ligner på kinesernes.

«Det er det du fortjener etter en såpass støtende video. Du og den hvite ræva di klarte ikke å si unnskyld, engang. Vi har Bella, så vi klarer oss», skriver en.

22-åringen har ikke kommentert noe selv rundt grunnen. Hun er derimot ikke den eneste supermodellen som nå trekker seg fra showet. De russiske toppmodellene Julia Belyakova, Kate Grigorieva og Irina Sharipova, samt ukrainske Dasha Khlystun, skal angivelig være nektet visum til Kina.

En talsperson for merket sier at de ikke ønsker å kommentere påstandene, fordi de omhandler kinesiske myndigheter.

Moteshowet skal denne gangen vises på amerikansk tv den 28. november, i kontrast til tidligere, da det har rullet over skjermene i desember. Modeller som Lily Aldridge, Adriana Lima og Karlie Kloss er allerede bekreftet til showet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer