TREKKER SEG: Chris Evans forteller mandag at han nå forlater «Top Gear». Foto: WENN / NTB scanpix
TREKKER SEG: Chris Evans forteller mandag at han nå forlater «Top Gear». Foto: WENN / NTB scanpixVis mer

Trekker seg som «Top Gear»-programleder

Forteller at han forlater programmet. 

(Dagbladet): Nå skriver «Top Gear»-programleder Chris Evans på Twitter at han trekker seg fra programmet.

- Jeg trekker meg nå fra «Top Gear». Jeg gjorde mitt beste, men noen ganger er ikke det nok. Teamet rundt meg er ekstremt flinke og jeg ønsker dem lykke til, forteller han.

Det var i juni i fjor at det ble klart at at Evans skulle ta over jobben for Jeremy Clarkson. Han ble sparket som følge av en rekke kontroversielle hendelser.

SLUTTER: «Top Gear»-programleder Chris Evans forlater nå programmet etter bare en sesong. Bildet er fra oktober i fjor i Cannes. Foto: Yui Mok/PA, NTB scanpix
SLUTTER: «Top Gear»-programleder Chris Evans forlater nå programmet etter bare en sesong. Bildet er fra oktober i fjor i Cannes. Foto: Yui Mok/PA, NTB scanpix Vis mer

Evans har bare ledet programmet i en sesong. Seertallene har vært lave gjennom hele serien.

- Beste jeg kan gjøre

Ifølge The Guardian ble programmets siste episode denne sesongen sett av bare 1,9 millioner seere. Evans har tidligere uttalt at han ville blitt skuffa om færre enn fem millioner så serien.

BBC har mandag publisert en uttalese fra direktøren sin, Mark Linsey.

- Chris forlater nå sine ansvarsområder i «Top Gear». Han sier at han gjorde alt han kunne for å gjøre showet suksessfullt. Han tror på at de rette menneskene nå blir igjen, både på produksjonssiden og de som presenterer. Han tror de kan ta programmet framover og gjøre det til suksessen det skal være, heter det i uttalelsen.

«FORTERE, FORTERE»: Komiker Lisa Tønne fikk testa nervene på Vålerbanen da den mytiske sjåføren «The Stig» var på snarvisitt i Norge. Intervju/klipp: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Evans forteller selv i uttalelsen at han vil være en stor fan av programmet, selv om han forlater jobben.

- Jeg har aldri jobbet med flere dedikerte mennesker enn jeg har over de siste tolv månedene. Jeg føler at å gå av nå er det beste jeg kan gjøre for å hjelpe, forteller han.

Han forteller også at han nå skal fokusere på radioprogrammet sitt og andre prosjekter.

Etterforskes

Samme dag som Evans valgte å forlate «Top Gear»-rattet, bekreftet politiet at en kvinne har anklaget ham for et seksuelt overgrep.

Overgrepet skal ha skjedd på 1990-tallet i London-bydelen Tower Hamlets. Politiet mottok anklagene den 23. mai.

- Anklagene kom fra en kvinne og er mot en mann. Ingen er arrestert og ingen har blitt avhørt, sa Metropolitan-politiet i en uttalelse ifølge The Telegraph.

Ifølge The Guardian er det ventet at Evans skal avhøres av politiet de neste dagene.

Gledet seg over jobben

Da nyheten kom om at Evans skulle ta jobben som programleder for det populære programmet, var han overlykkelig.

- Jeg er overlykkelig. Jeg lover jeg vil gjøre alt jeg kan for å respektere programmets historie, og samtidig utvikle det videre, sa han.

Evans signerte en tre-års kontrakt som sa at han skulle lede en helt ny sammensetning av «Top Gear».

Han var da en av favorittkandidatene til å ta over showet.

Den avtroppende programlederen har en av Storbritannias største bilsamlinger. Ifølge The Telegraph inneholder den blant annet en Ferrari fra 1963, som er verdt om lag 132 millioner kroner.

23 sesonger

«Top Gear», som drar publikum fra hele verden, har gått sin gang på BBC siden 2002.

Jeremy Clarkson og Richard Hammond har vært programledere siden oppstarten av programmet, mens James May tok over for Jason Dawe etter kun ett år - i 2003. Evans tok så over for Clarkson i fjor.

I løpet av disse 14 årene har serien vært gjennom 23 sesonger med totalt 184 episoder.