Ulrikke Falch:

Trekker seg tilbake

- Det er på tide for meg å finne verdien i hvem jeg er uten all den overflatiske bekreftelsen rundt meg, skriver hun.

DEAKTIVERER INSTAGRAM-PROFILEN SIN: Onsdag kveld opplyser Ulrikke Falch at hun kommer til å trekke seg tilbake fra sosiale medier. Foto: NTB Scanpix
DEAKTIVERER INSTAGRAM-PROFILEN SIN: Onsdag kveld opplyser Ulrikke Falch at hun kommer til å trekke seg tilbake fra sosiale medier. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ulrikke Falch (23) har siden hun ble kjent gjennom suksesserien «Skam» framstått som en sterk og engasjert feministisk samfunnsstemme, og skuespilleren har blant annet brukt sin Instagram-konto til å sette spørsmålstegn ved moderne skjønnhetsidealer.

Falch har over 858 000 følgere på den sosiale bildedelingstjenesten og deler titt og ofte bilder og videoer med følgerne sine.

Det blir det imidlertid slutt på nå. Dette melder 23-åringen selv i et langt innlegg på Instagram-profilen sin som senere har blitt fjernet.

- Det er på tide for meg å finne verdien i hvem jeg er uten all den overflatiske bekreftelsen rundt meg, starter Falch.

SLETTET PROFILEN: Dette innlegget delte Ulrikke Falch med følgerne sine før hun deaktiverte Instagram-profilen sin. Foto: Skjermdump
SLETTET PROFILEN: Dette innlegget delte Ulrikke Falch med følgerne sine før hun deaktiverte Instagram-profilen sin. Foto: Skjermdump Vis mer

Deaktiverer kontoen

Videre skriver 23-åringen at hun har et mål om å føle seg verdig alene og at hun ønsker å finne styrke og verdi i seg selv, og ikke de tingene hun oppnår.

- Det er grunnen til at jeg har valgt å forlate Instagram. Tusen takk for at dere har delt denne reisen med meg, takk for all kritikken, kjærligheten og støtten, det har lært meg mye om meg selv og mine omgivelser. Nå føler jeg meg trygg nok til å finne verdien i hva jeg er utenfor sosiale medier, fortsetter Falch innlegget med.

For å ikke bli fristet til å ta i bruk Instagram forteller Ulrikke at hun har besluttet å deaktivere kontoen sin.

TREKKER SEG TILBAKE: Ulrikke Falch ønsker ikke lenger å være på Instagram. Foto: NTB Scanpix
TREKKER SEG TILBAKE: Ulrikke Falch ønsker ikke lenger å være på Instagram. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Dette er viktig for meg for å være i stand til å være til stede i mitt eget liv. Takk for selskapet deres. Og farvel for nå, avslutter hun, og legger til at hun er på et godt sted i livet.

Dagbladet har vært i kontakt med Falch som opplyser at dette er noe hun vil gjøre for seg selv, og påpeker at hun har det bra. Utover det ønsker 23-åringen ikke å gi noen kommentar.

KUPPER SENDINGEN: Svein Østvik vant «årets kjendis»-prisen under fjorårets kjendisgalla, og fortalte om den tunge tiden. Midt i intervjuet avbrøt Ulrikke Falch på merkelig vis. Video: Christian Wehus / Reportere: Kine Falch og Jonas Scheie Hammer Vis mer

Stormen tok på

I fjor var et travelt år for 23-åringen som blant annet hadde premieren på tv-serien sin med navn «F-ordet». I NRK-serien forsøkte hun å overbevise en hel videregående skole om at de er feminister.

Nyheten om Falchs tv-prosjekt kom i juni 2018, og i februar i fjor ble det kjent at NRK-serien var utsatt på ubestemt tid. Til Dagbladet fortalte Falch i fjor at bakgrunnen for hvorfor serien ble utsatt blant annet handlet om at hun hadde hatt et tungt år.

F-ORDET: Ulrikke Falch er programleder for dokuserien "F-ordet", der hun skal få en hel videregående skole til å bli feminister. Video: NRK Vis mer

I et større intervju med avisa VG i fjor, utdypet 23-åringen hva denne tunge tida handlet om.

De siste åra har det vært mye som har foregått i Falchs liv, og like etter sommerferien i 2018, ble det kjent at hun og den tidligere «Ex on the Beach»-deltakeren Henrik Elvejord Borg hadde blitt kjærester.

Forholdet vekket stor oppsikt, og «alle» hadde sitt å si om det. Blant annet hevdet flere at det hele var et PR-stunt, og Falch ble av enkelte stemplet som «dobbeltmoralsk» grunnet forholdet til den tidligere realitydeltakeren.

Med andre ord sto de midt i stormen, og det tok på.

SKAM-STJERNE: Ulrikke Falch viste fram sin nye tatovering på rød løper i forbindelse med Elle-festen. Video: Mariann Habbestad / Dagbladet. Vis mer

Endte på legevakta

På toppen av det hele skulle 23-åringen spille inn serien sin, og det hele endte med at hun en gang i oktober ble sykmeldt. «F-ordet» ble satt på pause.

- Jeg fikk et så kraftig angstanfall at jeg endte opp på legevakta. Da stoppet alt, fortalte Falch ærlig i intervjuet med VG.

Videre skrøt hun av NRK for måten de tok vare på henne, da de stoppet produksjonen og satte serien hennes på midlertidig pause.

Innspillingen ble satt på pause i et par måneder, før det på nyåret igjen gikk galt. Da tok forholdet til Elvejord Borg slutt, og Falch var langt nede etter bruddet.

- (...) Det var vurdering av innleggelse. Jeg klarte å logge av, men det var grenseoverskridende og utrolig vondt, sa 23-åringen, og la til at hun som en reaksjon på å miste kontakten med seg selv utviklet angst.

Omsider gikk NRK-prosjektet i boks, og til tross for at det var en utfordring å gjennomføre innspillingen, var hun stolt av resultatet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer