Kjendisklinikken:

Trekker seg

Kjendistrioen har bestemt seg for å trekke seg fra Nomi Oslo AS.

TREKKER SEG: Vennegjengen Synnøve Skarbø, Vanessa Rudjord og Pia Tjelta skulle etter planen åpne klinikken Nomi sammen. Nå trekker de seg. Foto: Julie Pike / Nomi Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag forrige uke kom nyheten om at trioen Pia Tjelta (45), Synnøve Skarbø (51) og Vanessa Rudjord (46) skulle starte opp det de omtaler som «Nordens ledende klinikk innen estetisk medisin».

«Det handler om kvinnehelse og forebygging av alt det kroppen skal gjennom», sto det i pressemeldingen.

Nyheten har imidlertid ikke bare blitt tatt godt imot, og har de seineste dagene høstet enorm kritikk fra flere leger, som mener venninnene misbrukte begrepet kvinnehelse.

Tirsdag ettermiddag opplyses det i en pressemelding at Rudjord, Skarbø og Tjelta trekker seg fra Nomi Oslo AS.

BRYLLUP: Pia Tjelta og Oddgeir Thune avslørte at de hadde forlovet seg i 2020. Slik svarte hun da vi spurte om bryllupsplanene. Reporter: Katrine Bjelke. Video: Nora Skavhaug Vis mer

- Vi er lei oss

Videre opplyses det at ansvarlig lege Karim Sayed tar over aksjene og de økonomiske forpliktelsene i selskapet.

Kjendiskvinnene gir en følgende felles uttalelse:

- Vi er lei oss for måten begrepet kvinnehelse ble brukt i forbindelse med lanseringen. Kvinnehelse og estetisk medisin er to forskjellige ting, og vi beklager overfor de som er blitt opprørt av denne sammenblandingen.

- Nomi Oslo var et prosjekt vi gikk inn i med de beste intensjoner, vi ønsket å lage noe mer enn en ren skjønnhetsklinikk, men slik debatten har utviklet seg er et videre engasjement i Nomi umulig.

- Vi føler et stort ansvar overfor alle de fantastiske medarbeiderne på Nomi Oslo som har satset på oss, og ønsker at de skal få mest mulig arbeidsro før åpning. Det er uforenlig med at vi skal fortsette som eiere.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 12.04.2013 VINTAGEFANS: Vi ble med på fotoshoot med Pia Tjelta, Jenny Skavlan og Vanessa Rudjord for Fretex i Vigelandsmuseet, hvor jentene stylet seg selv i egne og Fretex sine gjenbruksklær. Video: Sveinung U. Ystad / Dagbladet Vis mer

Kjendiskvinnene omtaler egne uttalelser som uheldige.

- Når vi har landet på den avgjørelsen, håper vi samtidig at fokuset på viktige kvinnehelsespørsmål som har oppstått i kjølvannet av våre uheldige uttalelser kan føre til økt oppmerksomhet og bevissthet, som på sikt kan føre til at flere kvinner får den hjelpen de fortjener. Det er ingen unnskyldning, det er et håp.

I pressemeldingen skriver de at de ikke kommer til å være tilgjengelig for kommentarer, utover det som de skriver i pressemeldingen.

Dagbladet har likevel forsøkt å komme i kontakt med Vanessa Rudjord, Synnøve Skarbø og Pia Tjelta tirsdag, foreløpig uten hell.

- Beklager seg

Sayed beklager for at kjendiskvinnene velger å trekke seg fra Nomi, men legger til at han også har forståelse og respekt for avgjørelsen de har tatt.

- I ettertid ser vi at kommunikasjonen i forbindelse med lanseringen var feil og anerkjenner at den delen av kritikken er legitim, uttaler Karim Sayed.

Avslutningsvis opplyses det at Nomi fjerner pressemeldingen om lanseringen av klinikken. Dette fordi at Rudjord, Skarbø og Tjelta trekker seg, og fordi at uttalelsene som ble gitt på tidspunktet nå har blitt beklaget, står det skrevet i pressemeldingen.

Klinikken skal uansett åpne i oktober som planlagt.

- Overraskende

Dagbladets kommentator Martine Aurdal mener det er veldig overraskende at kjendis-trioen valgte å trekke seg fra hele prosjektet.

- Det er nærliggende å tro at debatten har vært belastende. Skaden er likevel skjedd, så de kunne ha sagt unnskyld for begrepsbruken, men fortsatt ha blitt i klinikken, sier Aurdal.

Det vekket et enormt engasjement og oppsto en større debatt da Pia Tjelta, Synnøve Skarbø og Vanessa Rudjord brukte ordet kvinnehelse om den nye skjønnhetsklinikken deres.

ÅPNER NY FRETEX: Vi ble med Jenny Skavlan og Pia Tjelta til Fretex sitt sorteringslager på Alnabru for å se hva de skal selge unna sammen med Vanessa Rudjord når de skal åpne Fretex' nye butikk 19. april. Video: Øistein Norum / Dagbladet Vis mer

- Det handler om at kvinnehelse er et svært viktig felt der man trenger mer forskning. Det finnes mange organisasjoner som i mange år har prøvd å sette søkelys på dette og jobbet for at det skal komme mer penger til dette viktige feltet. Når dette begrepet sauses sammen i en presentasjon av en skjønnhetssalong, som først og fremst skal tilby ulike behandlinger for å pynte på utseende, så har det provosert mange, sier Aurdal og legger til:

- Jeg trodde at Tjelta, Skarbø og Rudjord ville komme på banen og innrømme at det var en uheldig språkbruk. Men at de nå velger å trekke seg fra hele prosjektet, det syntes jeg er veldig overraskende.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer