Den danske kongefamilien:

Trekker sønn fra skandaleskole

- Vi håper skolen sørger for nødvendige endringer.

SNUR: Det danske kronprinsparet Mary og Frederik har tatt en drastisk beslutning som gjelder barna deres. Foto: Shutterstock/NTB
SNUR: Det danske kronprinsparet Mary og Frederik har tatt en drastisk beslutning som gjelder barna deres. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Søndag kommer det fram at kronprins Frederik (54) og kronprinsesse Mary (50) har bestemt seg for å ta barna deres ut av skandaleskolen Herlufsholm. Det skriver de i et innlegg på Instagram.

Det var danske TV 2 som først omtalte saken.

Som følge av kronprinsparets avgjørese betyr det nå at deres eldste sønn, prins Christian (16), som ellers skulle ha begynt på andreåret etter sommerferien, slutter på skolen.

- Føle seg trygge

Videre opplyses det om at prinsesse Isabella (15), som egentlig skulle begynt i niende klasse, ikke begynner på skolen etter sommerferien.

- I løpet av sommeren skal vi ta en beslutning sammen med barna våre om deres framtidige skolevalg, skriver kronprinsparet i Facebook-innlegget og legger til:

- Med tanke på de elevene som fortsetter på Herlufsholm, er det vårt håp at skolen nå får mer ro til å sørge for nødvendige endringer, og at den lykkes med å skape en kultur der alle kan trives og føle seg trygge.

Videre skriver kronprinsparet at spørsmålet om barnas framtid på skolen har blitt diskuert mye den seineste tida, noe som har satt familien i en vanskelig situasjon. De har insistert på at avgjørelsen skal «tas på et informert grunnlag».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.