Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Richard Simmons:

Treningsguruen forsvant fra offentligheten for tre år siden. Nå har politiet fått kontakt med ham

- Vi fikk en melding om at hushjelpen holdt ham fanget.

SPORLØST BORTE: Treningsguru Richard Simmons figurerte ofte i rampelyset og er en kjent skikkelse i USA. For tre år siden gikk han imidlertid under jorda. Foto: NTB Scanpix
SPORLØST BORTE: Treningsguru Richard Simmons figurerte ofte i rampelyset og er en kjent skikkelse i USA. For tre år siden gikk han imidlertid under jorda. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): I over 40 år har treningsguru Richard Simmons (68) vært en markant skikkelse i Hollywood, og blir ofte omtalt som den mannlige versjonen av Jane Fonda.

I fargerike paljett-antrekk, og særdeles korte shorts har han jevnlig figurert på de største talkshowene i USA, og hjulpet utallige mennesker i kampen mot kiloene.

Den 15. februar 2014 forsvant Simmons imidlertid sporløst fra rampelyset. Han var hverken å se på treningsstudioet, på offentlige arrangementer, ei heller på tv.

FARGERIK: Richard Simmons avbildet under MTV Video Music Awards i New York i 2013. Bare et halvt år før han forsvant fra radaren. Foto: NTB Scanpix
FARGERIK: Richard Simmons avbildet under MTV Video Music Awards i New York i 2013. Bare et halvt år før han forsvant fra radaren. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Enorm interesse

Ifølge CNN har både fans, tidligere kolleger og venner av 68-åringen uttrykt bekymring for den ellers så utadvendte og sprudlende tv-profilen.

Samtidig har den «mystiske» forsvinningen blitt gjenstand for en drøss av konspirasjonsteorier. Saken har skapt så stor interesse at filmskaper Dan Taberski, som også er tidligere venn av Simmons, har tatt for seg temaet i en egen podcast kalt «Missing Richard Simmons», som nå gjør enorm suksess i USA.

Ifølge CNN har politiet i Los Angeles fått en rekke tips om hva som kan ha hendt 68-åringen.

- Holdt ham fanget

Tidligere denne uka fikk de også melding om at Simmons muligens ble holdt som gissel i sitt eget hjem, hvor de da valgte å sende en patrulje til treningsguruens adresse.

- Vi fikk en melding om at hushjelpen holdt ham fanget, og nektet andre mennesker å få besøke ham. Det ble også meldt om at hun nektet ham å bruke telefonen. Derfor valgte vi å sjekke det opp, men det var bare sprøyt. Ingen sannhet i det, forklarer politibetjent Kevin Becker til People.

Politiet bekrefter samtidig at de møtte Simmons, og pratet med ham.

- Han har det fint. Ingen holder ham som gissel. Han gjør akkurat det han vil. Hvis han ønsker å ta steget ut i offentligheten, så gjør han det.

Saken fortsetter under bildet:

POPULÆR BLANT KJENDISENE: Richard Simmons har vært personlig trener for en rekke celebre personer. Her kysser han blant annet hånda til artist Katy Perry på den røde løperen i 2013. Foto: NTB Scanpix
POPULÆR BLANT KJENDISENE: Richard Simmons har vært personlig trener for en rekke celebre personer. Her kysser han blant annet hånda til artist Katy Perry på den røde løperen i 2013. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Tro på meg

Selv om en talsperson for kjendistreneren gjentatte ganger har avkreftet rykter om årsaken til Simmons fravær, ser det ikke ut til å ha slukket bålet - heller tvert imot.

I fjor gikk hovedpersonen selv ut og fortalte verden at han har det fint.

- Jeg gjør som jeg selv vil, på samme måte som jeg alltid har gjort. Folk bør egentlig bare tro på det jeg har å si, for jeg er jo faktisk Richard Simmons, sa han i programmet Today.

Simmons er kanskje mest kjent for sine aerobic-videoer med den passende tittlen «Sweatin' to the Oldies». Han har vært personlig trener for flere store kjendiser, og har foruten dette figurert som både skuespiller og komiker.

Blant annet har 68-åringen også jobbet aktivt for å promotere viktigheten av å ta vare på helsa, og er en kjent forkjemper for å få fysisk aktivitet på timeplanen i offentlige skoler.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media