Trillingene Katarina og Marita (23) konkurrerer om bil og 500 000 kroner

Her er alle årets «71 grader nord»-deltakere.

(Dagbladet): 36 «71 grader nord»-deltakere har i løpet av sesongens første episode blitt til 12.

Gjennom en tøff utvelgelsesprosess, der de blant annet måtte hoppe ut i iskaldt vann og svømme et godt stykke, ble de 12 deltakerne seerne får følge videre plukket ut.

• Bli bedre kjent med deltakerne ved å klikke deg gjennom bildeserien øverst.

Utfordringen var langt ifra like lett for alle. 27 år gamle Israr Khan fra Oslo var blant dem som virkelig fikk seg et sjokk.

- Jeg har aldri vært en reser i svømming, så jeg visste at det kom til å bli en stor utfordring, men det var kulda som satte meg helt ut. Det er ikke ofte jeg blir så satt ut av spill av en fysisk øvelse, men det var veldig hardt, forteller Kahn, som likevel endte opp med å sikre seg videre plass.

To av trillingene videre Andre som blir å se videre på TVNorge-skjermen, er trillingene Marita og Katarina Nakken (23). De har også en tredje søster som ikke er med i serien.

- Søsteren min Marita hadde allerede fått en plass blant de 12 utvalgte, så lykken var ekstra stor da jeg fikk beskjeden om at jeg kom videre, sier Katarina.

To av trillingene konkurrerer mot hverandre - og ti andre deltakere - om en ny Toyota RAV 4 og opptil 500 000 kroner fra mobilselskapet OneCall.

Marita forteller at hun hadde en rar følelse av at begge søstrene skulle klare å kvalifisere seg.

- Jeg var den første av jentene som ble sikret å bli med på tur, så det var utrolig spennende å følge med på Katarina, sier Marita.

Har troen De 12 deltakerne som er med i sesongen får skryt av programleder Tom Stiansen for å ha mye humor tross tøffe utfordringer.

- Det er en veldig fin gjeng med godt humør, men det er jo klart at det blir en del temperament også. Det er jo harde oppgaver og utfordringer de skal gjennom, sier han til Dagbladet.

Stiansen mener at den kommende sesongen, som er nummer 15, blir tidenes beste.

- Når jeg har sittet og sett på opptakene føler jeg virkelig at jeg er der. Både produksjonen og ikke minst deltakerne har vært veldig flinke til å formidle ting på en måte som gjør at man som seer føler at man er tilstede, sier Stiansen.

- BRA SESONG: Programleder Tom Stiansen er fornøyd med den 15. sesongen, som hadde premiere i kveld.  Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
- BRA SESONG: Programleder Tom Stiansen er fornøyd med den 15. sesongen, som hadde premiere i kveld. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer