OMFATTENDE SKADER: Australske Dana Vulin ble utsatt for hevnangrep av en kvinne som feilaktig trodde at 31-åringen hadde en affære med hennes ektemann. Foto: Dana Vulin / Instagram
OMFATTENDE SKADER: Australske Dana Vulin ble utsatt for hevnangrep av en kvinne som feilaktig trodde at 31-åringen hadde en affære med hennes ektemann. Foto: Dana Vulin / InstagramVis mer

Dana Vulin:

Trodde Dana (31) lå med mannen hennes. Da møtte hun opp på døra

Dana Vulins historie har rørt tusenvis. NB! Sterke bilder.

(Dagbladet): - Angrepet forandret livet mitt fullstendig, sier australske Dana Vulin (31) til Dagbladet.

I februar 2012 ble hun angrepet og satt fyr på i sitt eget hjem i Perth av en kvinne som antok at Vulin hadde en affære med hennes ektemann.

Mistanken om utroskap skal ha oppstått etter at 31-åringen hadde pratet med mannen under en fest de begge tidligere hadde deltatt på.

Vedkommende skal ha møtt opp på døra til Dana Vulin en tidlig morgen og krevd at ektemannen skulle komme ut av leiligheten, før hun deretter dynket 31-åringen i teknisk sprit, og satte fyr på henne.

- Flammer overalt

I sekundene som fulgte forsøkte en desperat Vulin å stanse flammene som spredde seg lynraskt over kroppen hennes. Foruten hunden, var hun nemlig alene hjemme.

- Flammene var overalt. På skuldrene mine, magen - bare en tube-BH beskyttet brystene mine. Flammene spredde seg til hodet mitt, og håret forsvant på få sekunder. Da jeg forsøkte å slukke flammene i ansiktet mitt, var hendene mine allerede i full fyr.

Slik beskriver australieren marerittet som utspilte seg i 2012, via sin egen bok «Worth Fighting For», som ble utgitt i sommer.

Kvinnen som angrep 31-åringen ble i 2013 dømt til 17 års fengsel, og det skal ikke ha fantes noen bevis for at Vulin hadde hatt noen utstrakt form for kontakt med kvinnens ektemann, ifølge Herald Sun.

Gjennomgått over 200 operasjoner

Vulin pådro seg brannskader på 60 prosent av kroppen. Nærmere seks år og over 200 operasjoner etter, jobber hun fortsatt med å bygge seg opp både fysisk og psykisk.

Til tross for at Vulin blant annet sliter med manglende mobilitet i ulike deler av kroppen, mener hun det er en liten pris å betale, og er glad bare for å være i live.

- Jeg har heldigvis klart å utrette så mye bra på grunnlag av denne skaden. Jeg har hjulpet andre mennesker på grunn av den, sier hun til Dagbladet.

En rekke australske medier har fulgt Vulins kamp etter hevnangrepet de siste åra. Australske News er blant dem som har publisert utdrag fra boka til 31-åringen.

Der beskriver hun hvordan kvinnen, som er dømt for angrepet, skal ha forfulgt henne over en lengre periode. Natta før hun ble satt fyr på, skal vedkommende ha sittet utenfor Vulins hjem og ventet på det riktige tidspunktet å ta seg inn i boligen hennes.

Etter å ha blitt satt fyr på, skal kvinnen ha flyktet fra leiligheten. Vulin beskriver hvordan hun ropte etter hjelp, der en mann ved navn Denis Ericson etter hvert skal ha funnet henne på gulvet. Flammene hadde da sluknet.

- Du har kreft

31-åringen skriver at hun deretter ble fraktet til sykehus, hvor hun lå i koma i ti dager.

- Smerten før jeg endelig besvimte, var verre enn jeg noensinne kunne ha forestilt meg. Den var imidlertid ingenting sammenliknet med det som skulle komme.

På sin egen hjemmeside kommer det nemlig fram at Vulin ble rammet av kreft, bare ett år etter angrepet. I et intervju med Yahoo forklarte hun at sykdommen ble oppdaget under en rutinesjekk hos legen.

- Med en gang jeg så ham inn i øynene, spurte jeg: «Det er ille, er det ikke?». Han sa: «Jeg beklager å måtte meddele dette, men du har kreft.» Jeg kunne ikke tro det jeg hørte. Å måtte håndtere så mye på én gang. Det var visse stunder jeg tenkte: «Hvor mye skal et menneske måtte tåle?».

For Vulins del skulle det imidlertid ikke gå lang tid før hun kunne glede seg over livet igjen. Én måned etter kreftdiagnosen, ble hun operert. Operasjonen viste seg å være vellykket - og hun var frisk.

31-åringen har blitt et kjent ansikt verden over etter angrepet. Selv har hun ønsket å stå fram med sin historie for å inspirere og hjelpe andre ofre for lignende hevnangrep.

Hun er nemlig langt fra den eneste.

Angrepet med syre

Katie Piper (39) ble verdenskjent etter at hun i 2008 ble utsatt for et syreangrep.

Modellen og programlederen hadde alt - et flott liv, en blomstrende karriere og et vakkert ansikt. Men så endret alt seg.

En sjalu ekskjæreste orkestrerte et syreangrep som ødela ansiktet, halsen og luftrøret hennes.

To dager tidligere hadde Piper brutt med kjæresten Daniel Lynch, som svarte med å voldta og slå henne. Deretter leide han en mann til å skade og ødelegge ansiktet hennes, ifølge CNN.

FORBILDE: Katie Piper ble verdenskjent etter at hun sto fram som syreoffer. Her er hun avbildet 25. november 2017. Foto: NTB Scanpix
FORBILDE: Katie Piper ble verdenskjent etter at hun sto fram som syreoffer. Her er hun avbildet 25. november 2017. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Stefan Sylvestre ventet på Piper da hun kom ut av leiligheten sin i en travel gate i London, og kastet en kopp svovelsyre i ansiktet hennes, før han løp fra åstedet.

- Jeg kunne høre noen som skrek og skrek, og jeg ønsket at de sluttet å skrike. Så skjønte jeg at det var meg, sa Piper etter angrepet.

I 2009 grunnla Piper organisasjonen The Katie Piper Foundation for å øke oppmerksomheten rundt brannskader og offer for andre lignende skader.