«Farmen»-Alina:

- Trodde frieriet var en bløff

«Farmen»-profilen hadde bestemt seg for at hun aldri skulle gifte seg. Men så falt hun pladask for tidligere «Robinson»-deltaker Julian Gursky.

GIFTET SEG: Alina Vassnes fikk for drøye tre år siden sin Julian Gursky, etter at de to giftet seg på en gård utenfor Oslo. Foto: Anthony Huus
GIFTET SEG: Alina Vassnes fikk for drøye tre år siden sin Julian Gursky, etter at de to giftet seg på en gård utenfor Oslo. Foto: Anthony Huus Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alina Vassnes (32) fikk mye oppmerksomhet da hun høsten 2014 var en del av «Farmen» på TV 2. I tida etterpå har det vært ganske stille rundt den blide jenta fra Austevoll på Vestlandet.

Drøye åtte år er gått siden det, og på den tida har det skjedd litt av hvert i Vassnes sitt liv. Ganske «tilfeldig» falt hun pladask for en mann ved navn Julian Gursky (37), som også har vært på TV en liten periode. Det var som deltaker i «Robinson-ekspedisjonen», det året programmet ble vist på TV 2 for første gang, nemlig i 2015.

I 2018 skrev VG at de to skulle gifte seg. Året etter giftet de seg på en gård like utenfor Oslo.

BRYLLUP: Gjennom den nye serien «Vendela + Petter gifter seg» får man et innblikk i bryllupsplanleggingen til realityparet som møttes på «Farmen Kjendis». Video: TV 2 Play/Reality Awards Vis mer

- Meldte seg ut

Vi begynner med starten: Det var nemlig en grunn til at det ble litt ekstra stille rundt den nå 32 år gamle eks-«Farmen»-deltakeren i kjølvannet av nettopp «Farmen».

- Jeg meldte meg helt ut, jeg fikk litt nok. Det skjedde mye gøy, det gjorde det, men da jeg gikk inn på «Farmen»-gården hadde jeg ingen jobb og ingen plass å bo. Jeg hadde sluttet på skolen også. TV-opplevelsen ga meg i utgangspunktet mange muligheter, som jeg benyttet meg av - en stund, forteller hun til Dagbladet.

FEIRET VINNEREN: Magnhild Vik vant «Farmen» i 2014. Her blir vinneren hyllet av de andre deltakerne på finalefesten samme år. Til høyre: Alina Vassnes og søstera Malin Vassnes, som også var deltaker i programmet. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
FEIRET VINNEREN: Magnhild Vik vant «Farmen» i 2014. Her blir vinneren hyllet av de andre deltakerne på finalefesten samme år. Til høyre: Alina Vassnes og søstera Malin Vassnes, som også var deltaker i programmet. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

Til slutt kom hun imidlertid til et punkt der hun ble lei. Fryktelig lei.

- For å være ærlig var jeg på en litt dårlig plass i livet før «Farmen». Jeg svevde en stund - men så måtte jeg bare lande. Jeg begynte som modell, men det likte jeg ikke. Det var ikke helt meg, samtidig som at jeg er veldig «enten eller».

Hun fortsetter:

- Derfor sluttet jeg helt, både med TV og jobben som modell. Jeg begynte som krabbefisker i Barentshavet. Jeg mistet litt kontrollen på et tidspunkt og følte at mye av det som ble skrevet om meg ikke var sant.

Sa ja etter to år

Stillhet og en helt ny verden. Det nye livet fikk omsider Vassnes til å finne seg selv igjen. Og vipps, plutselig traff hun en mann som med tida skulle vise seg å bli kjæresten hennes: En kjæreste som var, og er, noe hun «ikke engang trodde fantes».

- Han var én av dem som sendte meg melding midt i «Farmen»-sirkuset. Jeg var ekstremt avvisende, ha ha, og han inviterte meg med ut i ganske lang tid før jeg sa ja. Jeg fikk veldig mange meldinger på den tida, så han gikk litt i den kategorien der, forteller hun med et smil.

I drøye to år skulle denne Gursky sporadisk mase på henne før hun omsider gikk med på å treffe ham.

- Til slutt gikk jeg med på å ta en kaffe med ham. Da det skjedde tenkte jeg «hvordan i helsike har jeg sagt nei til dette i to år»? Jeg likte ham veldig godt helt fra starten av.

- Så ble vi gift. Det er faktisk helt sykt, legger hun til.

Dagbladet har også vært i kontakt med ektemann Julian Gursky, som erkjenner at han prøvde lenge å overbevise hun som til slutt ble kona hans til å møte ham.

- Det var en liten berg-og-dal-bane, det der. Men jeg er en person som ikke gir opp så lett. Jeg måtte prøve, prøve og prøve, og det var jo til slutt verdt det, sier han med et smil.

Trodde frieri var spøk

Deretter gikk det slag i slag for Vassnes og Gursky. Sistnevnte kommer opprinnelig fra München i Tyskland.

Frieriet skjedde i Berlin i nettopp Tyskland - på en båt, avslører den tidligere «Farmen»-profilen. Men seansen ble noe spesiell, bedyrer hun.

- Ha ha, det var litt morsomt, for jeg trodde frieriet var en bløff, at han ikke fridde da han fridde. Han satte seg ikke ned på kne med en ring akkurat, han bare spurte og lo. Jeg trodde ikke det var seriøst, men så ble han litt rar - og jeg måtte spørre ham om han faktisk var seriøs, forteller hun og ler.

SA JA: Alina Vassnes og Julian Gursky fikk et bryllup akkurat som de ville ha det. Litt senere bega de seg ut på reise i et helt år. Foto: Anthony Huus
SA JA: Alina Vassnes og Julian Gursky fikk et bryllup akkurat som de ville ha det. Litt senere bega de seg ut på reise i et helt år. Foto: Anthony Huus Vis mer

Men seriøs, det var han så absolutt.

- Så da gikk vi i land, spaserte rett inn i en butikk - og kjøpte en ring.

- Føltes veldig rett

Dermed ble det altså bryllup. Det fant sted året etter, og ble en helt magisk opplevelse for paret.

- Det ble ganske stort og var et veldig, veldig fint bryllup. Vi var superfornøyde. Vi hadde lånt en gård av noen venner av Julian, og der satte vi opp foodtrucker og skapte en form for festivalbryllup. Med låvedans, massevis av folk, rolig og veldig oss.

BARN: Per Gunvald Haugen og Karianne Wahlstrøm, kjent fra «Farmen“, har blitt samboere og snakker om barn. Video: Se og Hør Vis mer

- Så hvordan var det å våkne opp dagen etter som mann og kone?

- Det føltes veldig rett. Selv har jeg egentlig tenkt og trodd at jeg aldri skulle gifte meg. Jeg hadde angst for det og tenkte før Julian at jeg hadde et bedre liv alene.

Vassnes trodde nemlig ikke at det var mulig å finne seg en kjæreste som er som ektemannen.

STOR DAG: Brudeparet Alina og Julian smilte fra øre til øre etter å ha giftet seg i 2019. Foto: Anthony Huus
STOR DAG: Brudeparet Alina og Julian smilte fra øre til øre etter å ha giftet seg i 2019. Foto: Anthony Huus Vis mer

- Han er på mange måter gutteversjonen av meg selv. I tidligere forhold har jeg ofte følt meg litt fanget, eller at jeg ikke passer helt inn i forholdet. Men med ham kan jeg være akkurat som jeg er. Vi liker å reise og har det gøy sammen. Så jeg var aldri stressa for å gifte meg med ham.

Reiste bort i ett år

De som følger «Farmen»-profilen på Instagram har sikkert lagt merke til at hun lenge har befunnet seg langt utenfor Norges grenser. Først dro paret på bryllupsreise til Indonesia et par måneder i 2019/2020, før de når pandemien herjet for fullt i 2021 bestemte seg for å kjøpe seg en båt av alle ting.

Så satte de fart og returnerte ikke til Norge før det var gått ett år.

Uten erfaring seilte de til Spania, før de etter hvert krysset Atlanterhavet på kurs mot Karibien.

- Det var helt sykt, vi trodde aldri vi skulle komme fram. Nå drømmer vi bare om å skape et liv der vi kan ha halve året et helt annet sted enn i Norge.

Turen forløp, naturligvis vil mange kanskje tenke, ikke helt uten dramatikk.

- Vi havnet i en storm da vi krysset Nordsjøen. Det var virkelig ikke gøy. Da vi omsider kom oss til land gikk vi rundt og spurte folk om noen ville kjøpe båten vår, vi ville verken seile videre eller tilbake, forteller 32-åringen.

«FARMEN KJENDIS»: Innspillingen av «Farmen kjendis» 2023 er i gang, og vi har tatt en prat med flere av deltakerne. Reporter: Thea Hope. Video: Anna Celine Hanisch Vis mer

Men etter å ha tenkt seg litt om, ombestemte de seg.

- Fortsettelsen gikk mye bedre og vi skjønte at vi rett og slett bare hadde vært uheldige og opplevd en kjempestorm - at det var helt krise å være ute i båt på det tidspunktet.

- Vi fikk uansett kalde føtter rett før vi skulle krysse Atlanteren, og bestemte vi oss for å få med oss en tredje person om bord. Til slutt fant én som haiket med fra Kanariøyene til Karibien, forteller Vassnes, som er utdannet lærer, og for tida igjen befinner seg på hjemplassen Austevoll.

Julian Gursky legger overfor Dagbladet ikke skjul på at åra med Alina har vært veldig, veldig fine.

- Jeg må bare skryte tilbake. Det har vært en veldig fin reise, ikke bare bokstavelig talt med tanke på reisingen vår, men også på det personlige og private plan, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer