George Clooney:

Trodde han skulle dø etter motorsykkelulykka

- Hvis vi har ni liv, så har jeg nå brukt opp alle.

KRASJET PÅ MOTORSYKKEL: George Clooney slapp utrolig nok unna med lettere skader da han var involvert i en ulykke i fjor, men han innrømmer at hendelsen ble en vekker for ham. Foto: NTB Scanpix
KRASJET PÅ MOTORSYKKEL: George Clooney slapp utrolig nok unna med lettere skader da han var involvert i en ulykke i fjor, men han innrømmer at hendelsen ble en vekker for ham. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I fjor sommer kom nyheten om at skuespiller George Clooney (58) hadde vært involvert i en frontkollisjon på motorsykkel mens han var på jobb på den italienske ferieøya Sardinia.

58-åringen, som bare ett år i forveien hadde blitt tvillingpappa, kolliderte med en bil som skal ha vært i ferd med å svinge ut av veien.

Kort tid etter ulykka ble en video av hendelsen frigjort, og ut ifra opptaket så kollisjonen svært dramatisk ut.

Hastet til sykehuset

Her fikk man se Hollywood-stjernen komme kjørende på motorsykkelen sin fra venstre, før han braste med fronten inn i en Mercedes som kom fra motsatt kant. Sammenstøtet var så kraftig at tobarnsfaren ble slengt opp i lufta, før han landet på bakken og rullet rundt.

Krasjet kunne ha fått fatale konsekvenser for Clooney, som ble fraktet til det lokale John Paul II-sykehuset, og utrolig nok slapp han unna med kun lettere skader.

KRASJET: Clooney har kjørt motorsykkel i over 40 år, men har nå parkert kjøretøyet for godt. Dette bildet er ikke fra ulykken, men tatt ved en annen anledning. Foto: NTB Scanpix
KRASJET: Clooney har kjørt motorsykkel i over 40 år, men har nå parkert kjøretøyet for godt. Dette bildet er ikke fra ulykken, men tatt ved en annen anledning. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nå åpner 58-åringen seg om den dramatiske hendelsen, og innrømmer selv at han trodde han skulle dø.

- En viktig lekse

George Clooney ble nemlig kastet rundt seks meter gjennom luften i det kraftige sammenstøtet.

- Det fikk meg til å innse at jeg faktisk ikke kan fly. Det var en viktig lekse for meg å lære, forteller skuespilleren i et videointervju med Hollywood Reporter.

Etter å ha kjørt motorsykkel i over 40 år, har ikke filmstjerna vært tilbake igjen på to hjul etter ulykken.

- Jeg måtte slutte. Det var ille. Jeg tror jeg kjørte i 113 kilometer i timen, forklarer han videre.

Hjelmen delt i to

Kollisjonen skjedde mens Clooney spilte inn miniserien «Catch 22» på Sardinia, og regissør og skuespiller Grant Heslov (56) var også til stede da ulykka fant sted. Han ble sittende på gata med Clooney i armene, mens de ventet på ambulanse.

SELVMOTSIGELSE: George Clooneys seriversjon av krigssatiren «Catch-22» mesker seg i militære og byårkratiske absurditeter, mener Dagbladets anmelder. Vis mer

- Jeg inngikk en avtale med meg selv der og da, om at hvis George overlevde, så lovet jeg å aldri kjøre motorsykkel igjen, forteller Heslov i samme intervju.

- Hjelmen min ble delt i to, og jeg mistet skoene i sammenstøtet. Det var et hardt krasj, minnes Clooney, og legger til:

- Jeg ventet bare på at bryteren skulle slå seg av, for jeg ødela bilens sidespeil med hodet mitt. Jeg tenkte: «Ok, det var nakken min». Hvis vi har ni liv, så har jeg nå brukt opp alle. Jeg må holde meg borte fra motorsykkel en stund.

IKKE FØRSTE GANG: Høsten 2007 var George Clooney og hans daværende kjæreste, Sarah Larson, involvert i en motorsykkelulykke. Han skadet et ribbein, mens hun skadet foten. Her på en premiere kort tid etter. Foto: NTB scanpix
IKKE FØRSTE GANG: Høsten 2007 var George Clooney og hans daværende kjæreste, Sarah Larson, involvert i en motorsykkelulykke. Han skadet et ribbein, mens hun skadet foten. Her på en premiere kort tid etter. Foto: NTB scanpix Vis mer

Utrolig nok ble Clooney utskrevet fra sykehuset samme dag, og fire dager etter ulykken var han tilbake på jobb igjen.

Like etter frontkollisjonen uttalte stjernas talsperson, Stan Rosenfield, følgende i en e-post til The Associated Press:

- Han kommer til hektene igjen hjemme, og vil bli helt fin igjen.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer