Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Billie Eilish:

Trodde hun skulle dø før hun ble 17

Den 18 år gamle superstjerna forteller åpenhjertig at hun slet med depresjoner og selvskading.

SLET MED DEPRESJON: Billie Eilish har i en alder av 18 år millioner av fans som ser opp til henne. Hun innrømmer at berømmelsen var vanskelig å håndtere. Foto: NTB scanpix
SLET MED DEPRESJON: Billie Eilish har i en alder av 18 år millioner av fans som ser opp til henne. Hun innrømmer at berømmelsen var vanskelig å håndtere. Foto: NTB scanpix Vis mer

Albumet «When We All Fall Asleep, Where Do We Go» slo ned som en bombe i musikkbransjen for ett år siden, og låtene til Billie Eilish (18) tok opp en rekke plasser på hitlister verden over gjennom flere måneder.

Låta «Bad Guy» ligger på 32. plass over Spotifys mest avspillede gjennom tidene, med svimlende 1,25 milliarder avspillinger. Den ble også fjorårets nest mest spilte låt på strømmetjenesten.

Taklet ikke den plutselige berømmelsen

Eilish var bare 17 år da hun slapp det suksessrike debutalbumet. I et åpenhjertig intervju, spilt inn i fjor, i forbindelse med Grammy-utdelingen (hvor hun er nominert seks ganger), forteller Eilish at hun ikke trodde hun ville bli eldre enn 16.

- Jeg vil ikke være for mørk, men jeg trodde genuint ikke at jeg kom til å nå 17 år, forteller hun i intervjuet med CBS.

- Jeg var så trist i fjor, og begynnelsen av dette. Jeg var så trist og gledesløs.

Eilish forteller at hun var klinisk deprimert, og at hun følte seg alene og isolert.

- Jeg trodde aldri jeg skulle bli glad igjen. Noensinne.

- På toppen av det hele kom berømmelsen som jeg ikke ville ha på det tidspunktet. Jeg hadde ikke muligheten til å gå ut steder, og det var som tortur. Alt jeg ville gjøre var å gå ut å henge med vennene mine, sier 18-åringen.

Reddet av mamma

I låta «Bury A Friend» synger hun blant annet «jeg kommer til å avslutte det». I intervjuet innrømmer hun at faktisk slet med selvmordstanker og selvskading.

- Jeg husker at jeg gråt fordi jeg tenkte at måten jeg kom til å dø på, var at jeg selv gjorde det, sier hun.

På spørsmål fra Gayle King, som intervjuer henne, om hva som reddet henne, svarer hun enkelt.

- Mamma.

KOK: Etter at en bruker på Twitter lastet opp denne filmen fra innspilling av «Carpool Karaoke» med programleder James Corden og Justin Bieber, har det kokt på nettet. Video: Viaplay/Rød Løper Vis mer

Går i terapi

Den siste tida har artisten vært på bedringens vei, og Eilish har i et intervju med Vanity Fair på tampen av fjoråret forklart at hun er glad igjen for første gang på veldig lenge.

Til CBS sier hun at de siste seks månedene har vært en gradvis opptur. Hun takker terapi, familie og støtte for at hun er på vei ut av depresjonen.

Til tross for berømmelsen og formuen hun har tjent på veien, bor hun fortsatt hjemme hos sine foreldre i barndomshjemmet i California. Broren Finneas O'Connell (22) har produsert alle låtene hennes på sitt eget soverom i huset, og følger med Billie på scenen.

Eilish er den yngste artisten noensinne som er nominert i de fire hovedkategoriene i Grammy-utdelingen - årets album, årets låt (både som artist og som låtskriver) og beste nye artist. Hun er også nominert i kategoriene beste soloopptreden og beste pop-album.