Anne Holt:

- Trodde jeg hadde fått hjerneslag

Forfatteren forsto ingenting da hun leste artikkelen.

OVERRASKET: Anne Holt ble mildt sagt overrasket da en artikkel om «henne» dukket opp i Klassekampen. Foto: Agnete Brun
OVERRASKET: Anne Holt ble mildt sagt overrasket da en artikkel om «henne» dukket opp i Klassekampen. Foto: Agnete Brun Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag fylte stjerneforfatter Anne Holt 65 år. Holt er ikke bare populær i Norge, men også Sverige har lagt sin elsk på krimforfatteren.

I den anledning har Aftonbladet gjort et intervju med jubilanten, og det er der hendelsen som var på «alles» lepper i sommer blir et tema.

I begynnelsen av juni publiserte nemlig Klassekampen et intervju med Holt, uten at hun selv hadde blitt kontaktet. Avisa hadde nemlig intervjuet en annen Anne Holt. Forfatteren tok derfor til Facebook, hvor hun raste fra seg:

- Jeg har ofte vært sintere enn jeg er nå. Men jeg har aldri noen gang vært så sint på egne vegne som dette. Jeg er fly, hoppende, knusende, drepende forbanna.

FULL FART: I NRK-programmet «Helt Ramme sporter» blir Cengiz Al med Nicolay Ramm på tur til New Zealand for å konkurrere i risikosporten Jetsprint. Duoen ender med å kjøre fullstendig over evne, og det går derfor galt for NRK-profilen. Reporter: Jonas Scheie Hammer. Video: Rød Løper/NRK Vis mer

I det ferske intervjuet med Aftonbladet åpner hun seg ytterligere om hvordan hun opplevde hele saken.

- Jeg forsto ingenting. I artikkelen sto det at jeg hatet alt ved internett. Jeg trodde jeg hadde hatt hjerneslag eller akutt demens, innrømmer Holt.

- Det viste seg at den dumme journalisten bare hadde kikket i telefonboka og ringt den første Anne Holt hun fant. Jeg har en stor Facebook-side og har til og med blitt nominert til årets influenser. At jeg skulle være mot internett er litt rart, legger hun videre til.

DRØM OPPFYLT: Se Petter Stordalen debutere som skuespiller i «Solsidan». Video: TV 2 / C More / Rød Løper Vis mer

Anne Holt, den Anne Holt som Klassekampen intervjuet i sommer, har også uttalt seg om saken etter forfatteren reagerte på Facebook.

- Jeg pleier jo å få det spørsmålet, om jeg er forfatteren. Vi er så mange som heter Anne Holt, så det skjer feil jevnlig. Det står ikke på tilbud hos meg, for å si det sånn, sa Holt den gang, og la til at det jevnlig kommer både telefoner og brev som egentlig skal til hennes navnesøster.

Etter hendelsen gikk journalisten bak saken, Hannah Bull Thorvik, ut og innrømmet å ha gått på en smell. Klassekampen-redaktør Mari Skurdal har også beklaget hendelsen.

Dagbladet har vært i kontakt med Hannah Bull Thorvik, som opplyser om at hun ikke har noen kommentar til saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer