Eli Kari Gjengedal:

- Trodde jeg skulle dø

«Farmen kjendis»-profil Eli Kari Gjengedal fikk en helt annen beskjed fra legen enn hun hadde ventet.

OVERGANGSALDEREN: Eli Kari Gjengedal fryktet at noe var alvorlig galt før hun bestemte seg for å dra til legen. Foto: Alex Iversen/ TV 2
OVERGANGSALDEREN: Eli Kari Gjengedal fryktet at noe var alvorlig galt før hun bestemte seg for å dra til legen. Foto: Alex Iversen/ TV 2 Vis mer
Publisert

Uregelmessig menstruasjon, hetetokter, endringer i seksuallysten og svetting er ifølge Lommelegen noen tegn kvinner kan få på at de er kommet i den mye omtalte overgangsalderen.

For tv-profil og nå «Farmen kjendis»-aktuelle Eli Kari Gjengedal (49), begynte det som smerter i leddene, og hun var sikker på at hun var blitt alvorlig syk. Det forteller hun tirsdag morgen under et besøk hos «God Morgen Norge».

Vil hjelpe andre

Overfor Dagbladet forteller 49-åringen at hun fryktet hun hadde fått den svært alvorlige sykdommen ALS, Amyotrofisk Lateral Sklerose.

- Jeg fikk sjokk og trodde jeg skulle dø. Jeg var redd og visste ikke bedre. Jeg hadde fått veldig vondt i leddene, spesielt i hendene og håndleddene. Det var en smerte jeg aldri hadde kjent på tidligere, jeg klarte nesten ikke holde i telefonen ved enkelte tilfeller, forteller Eli Kari.

Hun hadde altså ikke fått ALS, men etter flere blodprøver hos legen fikk hun beskjed om at hun var kommet i overgangsalderen. Den gang var tv-profilen 48 år.

- Det finnes sikkert ingen andre i hele verden som har blitt så glade for å ha kommet i overgangsalderen, men alternativet var så mye verre, innrømmer hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer