Jannecke Weeden:

- Trodde livet skulle bli annerledes

Jannecke Weeden føler det ikke er noen forventninger til henne lenger.

SPØRSMÅL: Jannecke Weeden vil grave i alle forventingene vi har til livet. Foto: Privat
SPØRSMÅL: Jannecke Weeden vil grave i alle forventingene vi har til livet. Foto: Privat Vis mer
Publisert

TV-profil Jannecke Weeden (46) har opparbeidet seg en solid følgerskare i sosiale medier og lyttere til podkasten «Bagateller», som hun har sammen med komiker Henrik Thodesen (41).

Weeden snakker åpent i sine kanaler om at hun sliter med angst og alt det fører med seg. Likevel må 46-åringen innrømme at hun så for seg at livet skulle bli litt annerledes enn det ble.

- Da jeg var barn trodde jeg at så fort jeg ble voksen ville jeg ikke være redd lenger, sier Weeden til Dagbladet, og understreker at det ikke er tilfellet.

I høst kommer Weeden med en helt ny podkast, «Halvveis i livet», hvor hun skal snakke om alle forventningene vi har til livet som ikke ble helt som man trodde.

LYKKETRUSE: Under Norway cup sin kjendiskamp kunne Olly Bowman vise Reality Awards lykketrusa stolt frem. Video: Jenny Emilie Aas/Reality Awards Vis mer

46-åringen mener nemlig at vi i Norge lever med klare mål og rammer for hvordan livet skal være - noe som kan gjøre det ekstra vanskelig dersom ting ikke går etter planen.

Først skal man ta en utdanning, så finne en kjæreste, gifte seg og få barn - men så er det «ingenting», og her er Weeden nå.

- Det er ingen forventninger til meg lenger. Så hva skal jeg gjøre nå?

Opphengt i alder

Selv har programlederen følt på presset om å følge samfunnets forventninger til henne. Nå stiller hun imidlertid spørsmål ved hvorfor vi alltid streber etter neste kapittel i livet.

- Barn vil bli voksen for å kunne spise dessert når man vil, ungdom vil bli voksen for å kunne bo for seg selv og når man får baby venter man på neste og neste steg, forklarer hun, og mener vi i liten grad slår oss til ro der vi er.

AVSLØRER: Vi har tatt en prat med Sebastian Zalo om hvordan det går med musikken og kjærlighetslivet for tiden. Video: Kine Falch. Reporter: Celina Morken. Klipp: Luna Lea. Vis mer

Selv husker ikke Weeden hvordan hun var før hun fikk barn for 18 år siden, og nå som barna er store skal hun finne tilbake til den hun var før.

Programlederen har en rekke spørsmål om hvorfor vi er som vi er og én ting hun særlig lurer på er hvorfor vi er så opphengt i alder.

Følte seg dårlig

Det var ikke helt tilfeldig at nettopp disse spørsmålene begynte å oppta mye av tanketiden til Weeden.

TV-profilens følge ble til et mediesirkus da hun dukket opp på den røde løperen med en yngre mann i fjor. Det var først da hun merket hvor opptatt alle er av nettopp alder, og det var da hun selv startet å føle seg dårlig med sin egen.

IKKE ALENE: TV-profil Jannecke Weeden ankom ikke den røde løperen alene. Reporter: Jonas Hammer. Video: Celina Morken Vis mer

- Jeg har ikke slitt med eget utseende eller tenkt så mye på det før jeg fylte 40, sier Weeden, og legger til at hun ikke føler alderen passer med hvordan hun føler seg, hva hun klarer og hvordan hun kler seg.

Plutselig var alle opptatt av hvor gammel hun var, og programlederen startet å tenke over hvor mye dette tallet preger livene våre.

Vil finne nøkkelen

Som barn ser man kanskje for seg en bestemt alder hvor man skal gifte seg eller få barn. Faren med disse store forventningene er den enorme skuffelsen som kommer om ikke ting går akkurat etter planen, mener Weeden.

- Jeg vet om folk som har ligget inne med migreneanfall på bryllupsdagen sin. Ting går jo ikke alltid etter planen, forteller Weeden.

Pierre Louis gir oss en oppdatering på kjærlighetslivet. Repprter: Celina Morken. Video: Luna Lea. Vis mer

Selv husker TV-profilen godt den tiden i livet hvor hun tenkte alt ville bli bra - bare hun vant en Gullrute under den årlige prisutdelingen for norsk TV-bransje.

- Begge gangene jeg var nominert mistet jeg faktisk jobben en måned etterpå. Mange tenker ofte sånn: «Bare jeg blir rikere, flinkere eller tynnere så blir jeg lykkelig», men det er jo ikke sånn.

Gjennom podkasten vil Weeden sammen med forskere og eksperter forsøke å finne nøkkelen til hvordan å senke forventningene vi har til små og store ting i livet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer