«Kompani Lauritzen»:

- Trodde oppriktig jeg skulle dø

Den profilerte bloggeren fikk seg en overraskelse under innspillingen som hun ikke hadde ventet.

KOMPANI LAURITZEN: Linnéa Myhre blir kastet inn i «kosebua» og må puste inn CS-gass. Video/TV2. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I forrige uke var det barne-tv-profil Margrethe Røed (44) som måtte forlate Kompani Lauritzen. Lørdag kveld må nok en deltaker forlate militærleiren i Åndalsnes.

Det etter heseblesende, og svært ubehagelige, øvelser for mange.

- Ikke prøvd det før

Aller verst for de fleste i lørdagens program er den såkalte «kosebua», der en etter en må gå inn i «bua» med gassmaske, ta den av seg, og gi en melding til befalet. Samtidig puster de inn CS-gass - en form for tåregass, som kan oppleves som svært ubehagelig.

- Jeg trodde oppriktig jeg kom til å dø et øyeblikk der. I teorien går det jo ikke an, men det visste ikke jeg. Jeg har ikke prøvd det før, sier influenser, forfatter, samfunnsdebattant og «Kompani Lauritzen»-deltaker Linnéa Myhre til Dagbladet.

Hun er ikke alene om å slite med å åpne munnen og prate. Nærmest samtlige har store problemer, og sliter med pusten lenge etter de er ute av «kosebua», selv om de ikke fikk være der uten maske i maks ti sekunder.

«Få meg vekk»

- Det kjentes ut som at lungene ble snurpet igjen. Som at noen vridde om halsen min. Jeg tror man ser frykten i øynene mine. Å bli satt i en situasjon der kroppen reagerer instinktivt med at «dette er farlig, her kommer du til dø» - da klarer man ikke tenke rasjonelt, forteller Myhre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer