Nikki Grahame er død:

- Trodde vi kunne redde henne

«Big Brother»-vennen uttaler seg etter dødsfallet.

NÆRE VENNER: Nikki Grahame og Pete Bennett møttes i «Big Brother»-huset i 2006, og bevarte vennskapet til det siste. Foto: Ken McKay/ITV/REX/NTB
NÆRE VENNER: Nikki Grahame og Pete Bennett møttes i «Big Brother»-huset i 2006, og bevarte vennskapet til det siste. Foto: Ken McKay/ITV/REX/NTB Vis mer
Publisert

Lørdag ble det kjent at den tidligere «Big Brother»-stjerna Nikki Grahame er død, 38 år gammel.

Den tidligere reality-profilen hadde lenge lidd av anoreksi, og var til behandling for sykdommen den siste måneden hun levde. Dødsårsaken er foreløpig ikke offentliggjort.

RYSTENDE: Soveromsopptak fra 2017 vekker harme. Video: ELIAS ZAHL-PETTERSEN Vis mer

Flere har gått ut og sørget offentlig over tapet av den unge reality-profilen. Hennes nære venn fra «Big Brother», Pete Bennett, har nå delt sorgen sin med sine Instagram-følgere.

- Trodde vi kunne redde henne

De to deltok i den sjuende sesongen, i 2006, av det britiske programmet. Grahame kom på femteplass, mens Bennett gikk helt til topps.

«Jeg er knust, vi har mistet en ekte karakter, min «Big Brother»-gjeng føler at det er som at vi har mistet et familiemedlem - serien ville ikke vært det samme uten henne. Selv om vi hadde våre opp- og nedturer holdt vi tett sammen gjennom åra, og det var så fint å besøke henne nylig sammen med kjæresten min, synge Kate Bush-låter og ha det gøy slik som i gamle dager», skriver han.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 17.12.2011 Tony Blair fordømmer, men produsentene mener det ikke er rasisme i huset. Vis mer

«Jeg er bare lei meg for at det var den siste låta vi noensinne sang. Takk for minnene, min venn, du vil bli savnet. Jeg håper du ikke har det vondt lenger og at du endelig har fred. Sees i himmelen», avslutter han innlegget.

Han snakker også om dødsfallet i videoen han har lagt ut, hvor han takker for den enorme støtten Grahame fikk da innsamlingsaksjonen ble kjent.

- Jeg trodde vi kunne redde henne, men det kunne vi ikke. Men det er greit, hun lider ikke lenger, sier han i videoen.

Her bryter han sammen før han reiser en siste skål for vennen sin.

Kjempet mot anoreksi

I åra etter «Big Brother» ble Grahame også godt kjent gjennom sin egen realityserie «Princess Nikki».

Grahame har også gitt ut to bøker, «Dying' to be thin» og «Fragile». Begge bøker er basert på hennes erfaring med spiseforstyrrelser.

Dødsfallet ble kjent gjennom innsamlingsaksjonen som nylig var satt i gang for å skaffe henne behandling mot sykdommen.

Trenger du hjelp?

Er du eller noen du kjenner berørt av spiseforstyrrelser eller sliter med forholdet til mat, kropp og vekt? Her finner du hjelp:

  • Ring 113 ved akutte tilfeller
  • Spiseforstyrrelsesforeningen - Informasjons- og krisetelefon: 22 94 00 10
  • Rådgivning for spiseforstyrrelser (Ros) er tilgjengelig via chat, e-post: veiledning@nettros.no eller telefon: 948 17 818

«Det er med stor sorg vi må meddele at vår kjære venn Nikki gikk bort i morgentimene fredag 9. april. Det knuser hjertene våre å vite at noen som er så dyrebare ble tatt fra oss så ung. Nikki berørte ikke bare livene til millioner av mennesker, men også hennes venner og familie som vil savne henne utrolig», skriver initiativtakerne bak innsamlingen.

Videre ber de om at privatlivet blir respektert i den vanskelige tida.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer