Trond Brænne er død

Skuespiller Trond Brænne (59) døde i går.

(Dagbladet): Skuespiller og forfatter Trond Brænne (59) døde i går, melder Aftenposten.

- Nationaltheatret er i sorg, forteller teatersjef Hanne Tømta til Aftenposten.

- Dette var forferdelig trist, sa Hauk Heyerdahl, leder i Norsk Skuespillerforbund lørdag kveld.

Aftenposten snakket med Heyerdahl etter lørdagens première på forestillingen deLillos - livet er en liten dings på Nationaltheatret.

- Fantes bare en som ham En stor mengde personligheter fra skuespillermiljøet stiller seg bak Maurstads karakteristikk.

Blant andre Ellen Horn, Bjarte Hjelmeland og Per Christian Ellefsen.
- Veldig trist melding å få: Trond Brænne er død. En flott, morsom, sjenerøs, ydmyk og dyktig mann. Fantes bare EN som ham!!! Så veldig trist! Livet er skjørt! Varme tanker til familien, skriver Maurstad på sin Facebook-profil.

Store roller Brænne arbeidet i over 20 år på Det Norske Teatret hvor han hadde ledende roller i alt fra Holberg til Shakespeare.

I 2001 ble han fast ansatt ved Nationaltheatret. Heyerdahl merket at flere var preget av den triste nyheten, etter lørdagens première.

- Det var rart å være der, syntes han.

- En stor skuespiller Forbundslederen hadde jobbet med Brænne flere ganger.

- Han var en stor skuespiller og et stort menneske. I tillegg til å være skuespiller, var han også forfatter og leste inn mye bøker, fortalte Heyerdahl.

Brænne har blant annet hatt roller i Tre Musketerer, Medea, Tre søstre, Kirsebærhaven, Nattergalen, Figaros bryllup og Markens grøde.

Da han ikke stod på scenen jobbet han blant annet med radioteater, film og TV. Han har også skrevet en rekke sanger,barnebøker og teaterstykker.

SKUESPILL: Her spiller Trond Brænne Keiseren i Nattergalen av H.C: Andersen på Nationaltheatret. Foto: Ole Thommasen/Dagbladet
SKUESPILL: Her spiller Trond Brænne Keiseren i Nattergalen av H.C: Andersen på Nationaltheatret. Foto: Ole Thommasen/Dagbladet Vis mer