«Debatten»:

- Tror du trenger tilsnakk

Artist Tix og Dagbladets anmelder Anders Grønneberg møttes for første gang i NRKs studio.

VENNER IGJEN: Dagbladets musikkanmelder Anders Grønneberg og MGP-vinner Tix skværet opp backstage etter NRK-debatten tirsdag 23. februar. Foto: Ivan Larsson. Reporter: Øystein Sæthre Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den siste tida har det stormet rundt Dagbladets anmelder Anders Grønneberg på bakgrunn av terningkast 1-anmeldelsen han gjorde av MGP-låta til artist Andreas Haukeland (27), bedre kjent som Tix.

Tirsdag kveld møttes de ansikt til ansikt i NRK-programmet «Debatten» for å snakke om anmeldelsen, og ikke minst de massive reaksjonene den utløste i etterkant.

Mener det er et problem

I studio forteller Tix at han er i «Debatten» fordi han tror at Grønneberg egentlig er en veldig fin fyr, men at det ikke virker slik i offentligheten.

- Jeg tror du trenger litt tilsnakk, fordi jeg reagerer på signaleffekten og holdningen i: «Hva med å grine litt på Lindmo?» Jeg grein litt på «Lindmo», så stakk jeg og grein litt på «MGP» etterpå, sier Tix.

27-åringen mener at holdninger som dette er grunnen til at det er så vanskelig for gutter å åpne seg om psykisk helse. Tix forklarer videre at det er et problem at slike uttalelser får flyte fritt i det offentlige rom, og dermed er med på å forsterke et stigma.

Grønneberg starter på sin side med å gratulere Tix med seieren i «MGP», før han påpeker at pyskisk helse er viktig å ta opp. Han forsvarer seg med at han har sagt sin ærlige mening om låta, og at han står for det han har skrevet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer