Kendall Jenner:

- Tror jeg skal dø

Jenner-søstera åpner seg om angsten.

ANGST: Supermodellen og realitystjernen Kendall Jenner åpner seg om angstlidelsen, som til tider har gjort at hun føler at hun skal dø. Foto: Richard Young / Shutterstock / NTB
ANGST: Supermodellen og realitystjernen Kendall Jenner åpner seg om angstlidelsen, som til tider har gjort at hun føler at hun skal dø. Foto: Richard Young / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Å være en del av verdens kanskje aller mest kjente familie, er tilsynelatende ikke bare-bare. Hele verdens øyne er rettet mot alle steg du tar, og gjør du feil, lar ikke kritikken vente på seg.

Derfor er det kanskje ikke så rart at den nest yngste søstera i flokken, Kendall Jenner (25), har hatt det tøft gjennom åra. Hun har nemlig flere ganger vært åpen om at hun lider av alvorlig angst.

I et nytt intervju for Vogues «Open Minded»-serie setter hun seg ned med psykologen Dr. Ramani Durvasula. Der avslører supermodellen at hun har slitt med det helt siden hun var liten.

- Jeg husker at jeg var veldig ung - kanskje mellom åtte og ti - og hadde problemer med å puste, forteller hun innledningsvis.

PINLIGE SPØRSMÅL: De tidligere turtelduene Kendall Jenner og Harry Styles møtes til duell i James Cordens «Spill Your Guts». Det er ikke alt de ønsker å svare på. Video: Viaplay / Rød Løper Vis mer

- Tror jeg skal dø

25-åringen, som har vært i rampelyset helt siden hun var barn, er i dag en av de best betalte modellene i verden. Det har imidlertid hatt sin pris, og hennes mentale helse ble dårligere i takt med at karrieren vokste.

«Keeping up with the Kardashians»-stjerna forteller at hun har opplevd svært fysiske symptomer på angstlidelsen, og påpeker at hun er en hypokonder.

- Jeg har hatt øyeblikk der jeg har følt at jeg må bli hastet til sykehuset fordi hjertet mitt slutter å banke, jeg ikke kan puste og jeg trenger at noen hjelper meg. Noen ganger tror jeg at jeg skal dø, sier hun ærlig.

25-åringen påpeker videre at hun alltid har vært redd for at folk skal kritisere hennes svært priviligerte livsstil, og derfor mene at hun ikke har noe å ha angst over.

Angstanfall

  • Angstanfall, også kalt panikkangst og panikkanfall, varer ofte kun noen minutter og er helt ufarlig.
  • Man er gjerne redd for at det dreier seg om alvorlig hjerte- eller lungesykdom og mange er redde for at de kommer til å dø.
  • Et angstanfall kommer gjerne helt uten forvarsel, med hjertebank, smerter i brystet og følelsen av å ikke få puste. Ofte opplever man også intens frykt og panikk samtidig.

Kilde: Lommelegen.no

- Jeg vil aldri sitter her og si at jeg ikke er heldig. Jeg vet jeg lever et priviligert og fantastisk liv. Jeg er en veldig heldig jente, men jeg er fremdeles bare et menneske når alt kommer til alt, sier hun, og legger til:

- Uansett hva noen har eller ikke har, betyr ikke det at de ikke har virkelige følelser.

POPULÆR: Kendall Jenner har 122 millioner følgere på Instagram, og hos Ellen DeGeneres forteller hun om populariteten. Video: TV3 / Rød Løper Vis mer

Forverret av Paris-ranet

At supermodellen og realitystjerna har slitt med angst store deler av livet, avslørte hun selv på nettsiden sin i 2017.

«Keeping up with the Kardashians» -stjerna beskrev den gang angsten som et stort hinder i livet, og at det hadde vært vanskelig å forholde seg til problemet det året.

Den gang hintet hun også til at overfallet på den berømte søstera Kim Kardashian (40) bare skal ha forverret problemene. Etter overfallet ble hun nemlig redd for sin egen sikkerhet.

Som kjent ble Kardashian overfalt av bevæpnede menn i 2016. Den gang tok ranerne seg inn i stjernas luksusleilighet i Paris, og ranet henne for smykker til en verdi av nærmere 90 millioner kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer