Kong Harald og dronning Sonja:

Trosser virusfrykt: - På plass i Jordan

Statsbesøket går som planlagt.

PÅ PLASS: Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle kan bekrefte at kongeparet allerede er på plass i Jordan. Her er de avbildet under statsbesøket i Kina i 2018. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
PÅ PLASS: Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle kan bekrefte at kongeparet allerede er på plass i Jordan. Her er de avbildet under statsbesøket i Kina i 2018. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er ingen tvil om at det mye omtalte coronaviruset har skapt store overskrifter de siste månedene. Viruset har nå spredt seg til Norge, og det er bekreftet hele 17 smittetilfeller hittil.

Ifølge Helsenorge startet utbruddet i storbyen Wuhan i Kina i desember i fjor, og viruset ble identifisert av kinesiske helsemyndigheter 7. januar i år. Som følge av coronaviruset har flere valgt å utsette planene sine, samt avbestilt framtidige reiser.

Dette gjelder imidlertid ikke kongeparet. Det bekreftet kommunikasjonsdirektør Guri Varpe ved slottet til NTB søndag formiddag.

- Statsbesøket planlegges gjennomført. Vi følger situasjonen i dialog med vertslandets myndigheter, fortalte Varpe til NTB.

Etter planen skal kong Harald (83) og dronning Sonja (82) tilbringe flere dager i Jordan. På kongehusets nettsider opplyses det om at besøket finner sted fra 2 til 4. mars.

- Er allerede på plass i Jordan

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle er på plass i Jordan, og kan fortelle at kongeparet allerede er på plass.

- De er klare for å starte det offisielle programmet på sitt 50. statsbesøk i morgen mandag. I kveld tjuvstarter de med en middag hos den norske ambassadøren, forteller hun til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer