Zara Holland:

Trosset isolasjon - må møte i retten

Den tidligere Miss Storbritannia er siktet for å ha brutt coronareglene.

CORONATRØBBEL: Zara Holland risikerer å få forlenget ferien på Barbados med et år - bak murene. Foto: Stephen Coke/REX/NTB
CORONATRØBBEL: Zara Holland risikerer å få forlenget ferien på Barbados med et år - bak murene. Foto: Stephen Coke/REX/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Se mer
påvist smittet 57 700 +454
innlagt 158 -6
døde 517 +8
påvist smittet 93 100 000+754.9K
døde 1 990 000 +15.3K
Se mer

Over hele verden er det igangsatt tiltak for å få bukt med coronapandemien, og karantene, isolasjon og avstand har blitt stikkordene for det seineste året.

Det er imidlertid langt fra alle som klarer å innrette seg etter myndighetenes regler, og flere har fått alt fra refs til bøter for brudd på tiltakene.

Flere norske kjendiser har fått høre det etter at de har brutt karantene, droppet enmeteren eller festet i vei uten corona i tankene.

Arrestert på ferie

Nå er den britiske modellen Zara Holland (25) i hardt vær etter å ha trosset coronareglene.

Holland ble for alvor kjent da hun ble kronet til Miss Storbritannia i 2015. Det var imidlertid ikke det at hun vant som vekket oppmerksomhet. Hun ble nemlig fratatt tittelen - fordi hun hadde sex på tv som deltaker i «Love Island».

EKSER: Nate Kahungu og Thammy Dias gjorde det slutt tidligere i år, etter at de forelsket seg på «Love Island». Nå forteller Nate om deres relasjon i dag. Video: Rød Løper Vis mer

Realityprogrammet har blitt stort i Norge, men i Storbritannia er det gigantisk.

Siden den gang har hun blitt kjent som litt av en skandalestjerne med opptredener på tv og mye spalteplass i britiske tabloidaviser.

Nå har hun derimot klart å rote det skikkelig til - ettersom hun og kjæresten Elliott Love (30) i forrige uke ble arrestert på flyplassen til øya Barbados.

Politiet bekrefter at 25-åringen må møte i retten, skriver Sky News.

Holland skal nemlig ha forsøkt å forlate landet, til tross for at hun skulle vært isolert. Ifølge lokale medier har nemlig kjæresten hennes fått påvist coronasmitte, og er i karantene.

Risikerer fengsel

Ifølge polititalsperson på den karibiske øya, Michael Blackman, ble Holland testet for viruset dagen etter hun ankom, 28. desember. Hun fikk deretter beskjed om å holde seg inne på hotellet fram til resultatet var klart.

KRITIKK: «Love Island»-finalist Thammy Dias har blitt kritisert etter å ha vist seg i offentligheten etter ferietur til Dubai. Video: Rød Løper Vis mer

Dagen etter hadde hun imidlertid forlatt hotellet, og dukket opp på Grantley Adams internasjonale flyplass, tilsynelatende på vei ut av landet, ifølge politiet.

Nå blir oppholdet altså enda lenger, ettersom realitystjerna må møte i retten på Barbados onsdag denne uka. Ifølge lokalavisa Barbados Today risikerer hun bot opptil 18 000 pund eller ett års fengsel.

En talsperson for Hollands familie har gitt en uttalelse til lokalavisa Barbados Today på vegne av 25-åringen. Der hevder hun at det hele dreier seg om en enorm misforståelse.

- Jeg ville aldri gjort noe for å ødelegge for en hel nasjon som jeg ikke har noe annet enn kjærlighet og respekt for, sier hun.

Flere smittet de siste dagene

Det er ikke offentlig bekreftet at kjæresten er siktet for brudd på coronareglene, men ifølge lokalavisa har han testet positivt for viruset.

Øya skal ifølge Barbados Today ha registrert 200 nye smittetilfeller de siste to dagene, hvor 33 av dem er linket til flyplassen paret ble arrestert på.

En turist ble ifølge avisa fengslet i seks måneder for et liknende brudd forrige uke.

OVERRASKET: Tone Damli hadde ledet én sesong av «Love Island». Så ringte VG. Video: Rød Løper/Vrang produksjonen. Hele podkasten kan høres her: https://open.spotify.com/show/1CwfMwD7ELZ6vToFANE26y?si=rIbcaBXAS6qMw2sFM9dMng Vis mer

Det er også igangsatt en underskriftskampanje for å få 25-åringen og kjæresten fengslet. Nærmere 3000 har i skrivende stund skrevet under.

«De handlet på et nivå av selvopptatthet og berettigelse som er utrolig. De undergravde det enorme arbeidet som er lagt ned fra regjeringen og folket av Barbados for en tilbakeføring av samfunnet, og risikerte ikke bare barbadianeres levebrød, men også deres liv», skriver initiativtaker James Maclean i kampanjen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer