Prinsesse Sofia:

Trosset svigerinnen

Hadde med seg veske fra omstridt motehus på et seminar om barns rettigheter

REAGERER: Flere reagerer på prinsesse Sofias veskevalg. Foto: NTB
REAGERER: Flere reagerer på prinsesse Sofias veskevalg. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

16. november 2022 publiserte motegiganten Balenciaga en reklamekampanje kalt «Balenciaga Gift Shop».

Bildene brukt i denne kampanjen, viser barn som poserer med teddybjørner ikledd BDSM-tilbehør.

Kort tid etter at kampanjen ble offentliggjort, tok kritikken mot motehuset fullstendig av - og flere tyr nå til sosiale medier, hvor de legger ut at de brenner, ødelegger og destruerer klær, vesker og sko fra motehuset.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 19.12.2014 PYNTER TIL JUL: Prinsesse Estelle har kommet med en aldri så liten julehilsen til det svenske folk, sammen med mamma kronprinsesse Victoria og pappa kronprins Daniel. Video: Kungahuset.se Vis mer

Flere innflytelsesrike personer har også kastet seg inn i den hissige debatten, deriblant prinsesse Madeleine (40) av Sverige, som også har luftet sine tanker i et innlegg på Instagram.

Det melder den svenske avisa Expressen.

«Jeg er sjokkert og kvalm over at barn blir brukt i en seksuell sammenheng. Bruken av 'bondage bears' er en implisitt referanse til seksualisering av barn og den pedofile verden. Det er IKKE greit», skrev prinsesse Madeleine og oppfordret samtidig flere til å ta et standpunkt;

«Vi må sende en melding til selskaper som prøver å tjene penger på disse bildene. En bamse skal tilby trøst til et barn og få et smil om munnen».

Svigerinnen ikke enig

Selv om prinsesse Madeleine er tydelig i sin sak, er det ikke alle medlemmene av den svenske kongefamilien som er like kritiske som henne.

Nå viser det seg nemlig at prinsesse Sofia (38) ble avfotografert med en konvoluttveske fra det omstridte motehuset forrige uke.

FYLLER ÅR: Prins Alexander av Sverige, sønn av prins Carl Phillip og prinsesse Sofia, fyller fem år 19. april 2021. Video: Small Media Vis mer

Prinsessen ble avbildet da hun deltok på et Global Child-seminar på slottet første desember, og flere reagerer nå kraftig på at prinsessen bar Balenciaga-vesken på et slikt arrangement.

LUKSUSVESKE: Prinsesse Sofia sammen med sin Balenciagaveske.
LUKSUSVESKE: Prinsesse Sofia sammen med sin Balenciagaveske. Vis mer

Global Child Forum er en svensk ideell stiftelse som samler globale ledere fra næringsliv, sivilsamfunn, akademia og myndigheter for å stimulere til handling for sosial endring rundt barns rettigheter, noe som står i sterk kontrast med den kritikken som hagler rundt motehuset.

BLEMME PÅ DIREKTEN:Prinsesse Madeleine var på besøk i hjemlandet Sverige. Under et intervju av åpningen går det litt i ball for prinsessen. Video: Pelle T Nilsson. Vis mer

Expressen har vært i kontakt med hoffets informasjonssjef Margareta Thorgren, som uttaler at hun ikke ønsker å kommentere hendelsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer