Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Hertuginne Meghan:

Truer britisk avis med søksmål

Publiserte privat brev.

VIL SAKSØKE: Hertuginne Meghan og det britiske kongehuset truer britisk avis med søksmål etter at de publiserte et privat brev skrevet av hertuginne Meghan. Foto: NTB Scanpix
VIL SAKSØKE: Hertuginne Meghan og det britiske kongehuset truer britisk avis med søksmål etter at de publiserte et privat brev skrevet av hertuginne Meghan. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere denne måneden ble det kjent at den forholdsvis ferske hertuginnen, Meghan Markle (37), skal ha sendt et privat brev til sin far, Thomas Markle (74), etter det storslåtte prinsebryllupet i mai i fjor, da hun giftet seg med prins Harry (34).

Både i forkant, og i kjølvannet av bryllupet, skapte faren og familien til hertuginne Meghan store overskrifter i internasjonal presse, der blant andre Meghans halvsøster, Samantha Grant (54), advarte prinsen mot å gifte seg med Meghan.

Brevet skal ifølge People ha dreid seg om en bønn fra Meghan til sin far om å holde seg unna pressen, og et håp om å kunne ordne opp i familieforholdet.

Brevet ble i forrige uke publisert av den britiske avisa Mail on Sunday.

Dette får hertuginnen og det britiske kongehuset til å se rødt.

Truer med søksmål

Ifølge den britiske avisa The Guardian truer hertuginnen nå avisa med søksmål.

INGEN LYD: Bildene fra før det første intervjuet med Prins Harry og Meghan Markle har ingen lyd, men likevel viser de tydelig kjemien de to i mellom. Video: CNN. Vis mer

Det britiske kongehuset mener blant annet at det er kongefamilien som har rettighetene på brevet, ettersom det er Meghan som har skrevet dem, skriver The Guardian.

Ifølge Mail on Sunday publiserte de brevet med godkjenning av faren til Meghan.

Den britiske avisa har foreløpig ikke kommentert søksmålstruslene, og i skrivende stund ligger det private brevet til hertuginne Meghan fremdeles publisert på avisas nettside, Daily Mail.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

- Beskyttet av opphavsretten

Ifølge Alex Newman, en anerkjent britisk advokat med opphavsrett som sitt spesialfelt, som The Guardian har vært i kontakt med, er et brev beskyttet av opphavsrett, siden det er å regne som et litterært verk.

Ifølge avisa publiserte Mail on Sunday ni ulike utdrag fra brevet, som Meghan sendte til sin far i mai i fjor.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

BRYTER KONGELIG ETIKETTE: Meghan Markle uttalte seg politisk på pressekonferansen den 28. februar. Video: NTB Scanpix Vis mer

Bitter familiestrid

Familien til Meghan har ikke gått stille i dørene etter at det ble kjent at Meghan og prins Harry skulle gifte seg.

Det hele startet i januar i fjor da Meghan reiste til India for å snakke om kvinners rettigheter, og viktigheten av utdannelse for unge jenter. Da stilte halvsøsteren seg kritisk til Meghans engasjement. Hun har også refset søsteren for å gå i rådyre kjoler, når familien «over dammen» sliter økonomisk.

Hun ble også forbanna da Harry skrøt av sin kommende hustru etter at de feiret jul sammen i Storbritannia, og uttalte at kongefamilien er «familien hun aldri har hatt».

54-åringen kom med krass kritikk mot Harry på Twitter, men har i ettertid reflektert over at prinsen muligens kan ha ordlagt seg feil i intervjuet med BBCs radioprogram «Today».

Samantha Grant var på den tida også godt i gang med å skrive ei bok om den blivende hertuginnen. Tittelen «The Diary of Princess Pushy’s Sister» fikk flere til rynke på nesa, men i mars i samme år uttalte hun at dette bare er en arbeidstittel.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

KONFLIKT: Prins Harrys fremtidige kone, Meghan Markle, har vært i konflikt med søsteren sin i flere år. Nå sier søsteren Samantha at hun elsker Meghan, og håper å bli invitert i bryllupet hennes. Video: Expressen Vis mer

La seg flat

Da bryllupet sto i Windsor i mai i fjor, var hertuginnens mor, Doria Ragland, det eneste familiemedlemmet fra amerikanerens side som var til stede. I et intervju med det britiske talkshowet «Jeremy Vine» i oktober, fortalte Grant at det var noe av grunnen til hennes mange nedrige kommentarer.

- Jeg tror alle var lei seg for at de ikke ble inkludert eller invitert til bryllupet, men jeg føler at det kunne blitt stoppet om alle hadde blitt inkludert og om vi sa oss enige i å bevege oss videre med et positivt sinn. Da hadde ikke de vonde følelsene rullet som en snøball, sa hun, ifølge Fox News.

Videre fortalte Grant at de alle er veldig glad i hertuginnen, og skylder på at familiedrama kan være vanskelig. Hun hevdet at de forsøkte å løse problemene sine privat, men at de ikke fikk responsen de håpet på. Det var derfor det hele ble en svært offentlig affære, som britiske The Sun og svenske Expressen blant annet bidro til. Hun avviste at hun og faren var motivert av penger.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!