Truer Google med søksmål etter nakenskandalen

Hevder søkemotoren ikke har gjort nok for å fjerne kjendisenes hackede bilder.

HACKESKANDALE: Rihanna, Jennifer Lawrence, Kate Upton og Ariana Grande er blant de mange kjendisene som har blitt ofre for hackeskandalen, der private bilder er spredd på nettet.
HACKESKANDALE: Rihanna, Jennifer Lawrence, Kate Upton og Ariana Grande er blant de mange kjendisene som har blitt ofre for hackeskandalen, der private bilder er spredd på nettet.Vis mer

31. august var starten på det som skulle vise seg å bli en av tidenes største hackeskandaler når det kommer til spredning av nakenbilder av kjendiser.

Jennifer Lawrence (24), Kate Upton (22), Rihanna (26), Ariana Grande (21), Selena Gomez (22), Amber Heard (28) og Cara Delevingne (22) er blant de mange stjernene som har fått personlige bilder av seg selv spredd på nettet.

«Tjener millioner på ofrene» Nå truer stjerneadvokat Marty Singer med å gå til sak mot Google. Advokaten mener søkemotoren ikke har gjort nok for å få bildene fjernet, og samtidig tjener millioner på å gjøre ofre ut av uskyldige kvinner.

Nettstedet Page Six skriver at Singer krever nesten 650 millioner kroner fra firmaet.

Singer representerer flere av kvinnene som den siste tiden har fått det vanskelig på grunn av hackingen. I et brev til Google-grunnleggerne Larry Page og Sergey Brin kommer han med krass kritikk.

«Google har mislykkes med å fjerne bildene, og hjelper samtidig til med å legge til rette for at bildene skal bli værende på nettet. Google tjener millioner på å gjøre disse kvinnene til ofre», heter det i brevet.

Pressekontakt i Google, Ema Linaker, sier til Dagbladet at selskapet er klar over søksmålet, men at de foreløpig ikke ønsker å kommentere saken.

Kontaktet myndighetene Den Oscar-vinnende skuespilleren Jennifer Lawrence (24) har tidligere tatt kontakt med amerikanske myndigheter for å få fortgang på etterforskningen av nakenbildene som ble lekket av henne, i følge Reuters.

- Dette er et grovt inngrep i privatlivet. Myndighetene har blitt kontaktet og vil tiltale enhver som deler de stjålne bildene av Lawrence, sa talspersonen til skuespilleren, Liz Mahoney, i en pressemelding.

Frykter for sin egen karriere «High School Musical»-stjernen Vanessa Hudgens fryktet for sin egen karriere etter at bilder av henne kom på avveie.

- Hun ønsker å bli oppfattet som en seriøs skuespiller og nå er hun redd for at dette skal sverte folks inntrykk av henne, og at det vil påvirke produsenter og andre som har innflytelse på karrieren hennes.

Verken Upton, Rihanna eller Grande har direkte kommentert nakenbildene hittil.