Thomas Markle:

Truer Meghan og Harry med rettssak

Meghans far hevder han ikke får møte barnebarna, og vil ta grep.

SØKSMÅL: Hertuginne Meghans far, Thomas Markle, ber nok en gang om å få møte barnebarna sine, til tross for at han angivelig ikke har kontakt med Meghan. Foto: Tim Stewart / SplashNews / NTB
SØKSMÅL: Hertuginne Meghans far, Thomas Markle, ber nok en gang om å få møte barnebarna sine, til tross for at han angivelig ikke har kontakt med Meghan. Foto: Tim Stewart / SplashNews / NTB Vis mer
Publisert

Forholdet mellom hertuginne Meghan (39) og hennes far Thomas Markle (77) har hele veien vært omtalt som kjølig. Nå er det om mulig i ferd med å bli enda kaldere. I et tv-intervju med Fox News truer han nemlig nå med å ta Meghan og Harry til retten - om ikke de lar ham se barnebarna sine.

77-åringen hevder at han fortsatt ikke har fått møte hertugparets to barn, Archie (2) og Lilibet Mountbatten-Windsor. Ei heller sin egen svigersønn, prins Harry (36).

I intervjuet bedyrer Markle at det kan gå mot rettssak i «svært nær framtid».

ALDRI SNAKKET OM FØR: Thomas Markle skal snakke om ting han aldri har snakket om før i «60 minutes». Video: CBS Vis mer

- Må ikke straffe Lilibet

I det mye omtalte intervjuet hertugparet gjorde med Oprah Winfrey i mars mente Meghan at faren har «forrådt» henne og at hun anså det som vanskelig med en forsoning etter at Thomas Markle har opprettholdt sin kontakt og sitt samarbeid med journalister og paparazzifotografer.

Men med en skrantende helse som stadig blir verre, frykter nå far Thomas at han aldri vil få møte to år gamle Archie eller babyen Lilibet, som ble født 4. juni i år.

- Vi må ikke straffe Lilibet for Meghan og Harrys dårlige oppførsel, sier Markle i intervjuet, som er gjort i hjemmet hans i Mexico, over hundre kilometer fra villaen i Los Angeles, der datteren holder til.

SNAKKER UT: Thomas Markle snakker ut etter intervjuet med Harry og Meghan. Video: ITV Vis mer

Han fortsetter:

- Archie og Lili er små barn. De er ikke politikk, ikke en del av spillet. Men de er også «kongelige» og har de samme rettighetene som alle andre kongelige.

- Rettssystemet i California får se på mine muligheter til å se mine barnebarn i svært nær framtid, legger han til.

Meghan og Harry har ikke besvart Thomas Markles utspill.

Raste mot hertugparet

Dette er langt fra første gang Markle har bedt offentlig om å få møte barnebarna sine.

Helt siden romansen mellom prinsen og den amerikanske skuespilleren ble kjent, har Meghans far vært litt av en urokråke. Han har til stadighet uttalt seg om det ødelagte forholdet med datteren, og om at han føler seg urettferdig behandlet.

PRINS HARRY: Prins Harry prater med Oprah i en ny serie med Apple. Vis mer

Fire måneder etter at lille Archie ble født gikk han nok en gang ut mot paret. I et stort intervju med Daily Mail fortalte hertuginnens far at han er lei seg og at han føler seg sveket.

- Hvorfor får jeg ikke møte mitt barnebarn?, spurte han i avisa.

- Jeg skulle ønske at de kunne sendte et bilde av Archie til meg, så jeg kunne rammet det inn og hengt det på veggen ved siden av et bilde av Meghan. Er det ikke det enhver bestefar ville gjort? Jeg vil gjerne vite om han har den kjente Markle-nesa, sier han til storavisa.

Nå gjenstår det altså å se om et søksmål kan bli løsningen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer