Prinsesse Madeleine:

Trues av ny lov

Kjedelig beskjed for svenskeprinsessa.

NEDTUR: Boka til prinsesse Madeleine kan ikke brukes på skolen. Foto: Shutterstock / NTB
NEDTUR: Boka til prinsesse Madeleine kan ikke brukes på skolen. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Svenske prinsesse Madeleine (40) er svært engasjert i barns rettigheter, og var blant flere som uttalte seg i den mye omtalte debatten om Balenciaga-kampanjen.

Bildene, som ble brukt i kampanjen fra luksusmotehuset, viser barn som poserer med teddybjørner ikledd BDSM-tilbehør. Prinsessas kommentar til saken var uventet, fordi kongelige sjelden blander seg inn i slike saker.

«Jeg er sjokkert og kvalm over at barn blir brukt i en seksuell sammenheng. Bruken av 'bondage bears' er en implisitt referanse til seksualisering av barn og den pedofile verden. Det er IKKE greit» var blant det prinsessa skrev på Instagram da.

Stort engasjement

Engasjementet for barns rettigheter var bakgrunnen for at hun i 2019 ga ut boka «Stella og hemmeligheten».

Barneboka, som blant annet handler om å stå opp for seg selv og andre, ble tatt godt imot da den kom på markedet etter mange år med iherdig arbeid.

Nå har imidlertid prinsessa fått en kjedelig beskjed, skriver Svensk Damtidning.

Det har nemlig kommet en ny lov i delstaten hvor prinsessa bor. Prinsessa flyttet som kjent til Florida i 2018. Der bor hun sammen med ektemannen Chris O'Neill (48) og deres tre barn prinsesse Leonore (8), prins Nicolas (7) og prinsesse Adrienne (4).

BLEMME PÅ DIREKTEN:Prinsesse Madeleine var på besøk i hjemlandet Sverige. Under et intervju av åpningen går det litt i ball for prinsessa. Video: Pelle T Nilsson. Vis mer

Kjedelig nyhet

Den nye loven går ut på at bøker fra nå av skal analyseres og godkjennes før de kan brukes på skolen, skriver blant andre CNN.

Det betyr at Madeleines bok ikke kan plasseres i bokhylla på skolebiblioteket i Florida - fram til den eventuelt godkjennes.

Madeleine skrev boka i samarbeid med World Childhood Foundation, en organisasjon prinsessa har jobbet tett med over mange år.

- I flere år har vi lengtet etter at vår bok, «Stella og hemmeligheten», skal bli til virkelighet. Vi håper at boka kan bidra til samtaler mellom barn og voksne rundt spørsmål om grenseoverskridelse, barns rettigheter og hvordan man håndterer disse situasjonene, uttalte prinsesse Madeleine selv da boka så dagens lys tilbake i 2019.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer