«Paradise Hotel» i Sverige:

Trues til taushet med gigabøter

Deltakernes kontrakter i svenske «Paradise Hotel» vekker oppsikt.

STANSET: Årets sesong av «Paradise Hotel» i Svergie har blitt stanset grunnet anklager om overgrep. Nå har SVT undersøkt kontraktene som brukes i programmet. Foto: Patricia Recourt / Viaplay

STANSET: Årets sesong av «Paradise Hotel» i Svergie har blitt stanset grunnet anklager om overgrep. Nå har SVT undersøkt kontraktene som brukes i programmet. Foto: Patricia Recourt / Viaplay

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

De siste ukene har det stormet i den svenske versjonen av «Paradise Hotel». To kvinner har stått fram og anklaget en mannlig deltaker i årets sesong for seksuelle overgrep under innspillingen. Mannen er politianmeldt og årets sesong stanset.

I ettertid har også flere kvinnelige deltakere fra tidligere sesonger stått fram, med historier om ubehagelige opplevelser og overgrep.

I kjølvannet av saken har SVT undersøkt kontraktene som deltakerne skriver under på før de deltar. Den svenske statskanalen har undersøkt kontraktene som er brukt både i «Paradise Hotel» og «Big Brother», og lagt de fram for to svenske jurister.

Funnene vekker mildt sagt oppsikt.

Blant annet trues deltakerne med store bøter dersom de røper noe om programmet. De hemmelige kontraktene skal være grunnen til at flere tidligere deltakere ikke tør å stå fram med sine erfaringer om seksuell trakassering og overgrep, skriver SVT.

Bøter

Gjennomgående i kontraktene er at deltakerne verken får røpe noe om selve kontraktene eller innspillingen. Men «munnkurven» strekker seg lenger enn det, noe advokaten Jens Tillqvist hevder er ulovlig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer