Christina Ricci:

Truet med søksmål etter sexscene

Forteller om spesiell Hollywood-hendelse.

FORTELLER: Christina Ricci har mange år bak seg som skuespiller. Det har bydd på flere spesielle hendelser. Foto: Richard Shotwell/Invision/AP/NTB
FORTELLER: Christina Ricci har mange år bak seg som skuespiller. Det har bydd på flere spesielle hendelser. Foto: Richard Shotwell/Invision/AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Allerede som 10-åring fikk Christina Ricci (43) en fot innenfor glamorøse Hollywood, da hun kapret rollen som Wednesday Addams i «The Addams Family».

Etter å ha nærmest vokst opp i bransjen har hun også fått kjenne på baksida av medaljen. I et nytt intervju hos talkshowprogrammet «The View», åpner Ricci seg om flere historier fra fortida.

Ville endre scenen

Det er under en samtale om hvor mye Hollywood har forandret seg siden karrieren hennes startet, at 43-åringen kommer med påstanden om at hun skal ha blitt truet med søksmål på grunn av en sexscene.

GJEV HOVEDROLLE: Ulrikke Falch ble «headhuntet» til nabolandet Sverige for å spille i den nye dramaserien «Ligge». Video: Discovery + / Reporter: Celina Morken Vis mer

- Oss eldre kvinner snakker om det hele tida. Det er fantastisk å se at de unge nødvendigvis ikke går gjennom de samme tingene som vi gjorde før i tida. De har nå muligheten til å si «jeg vil ikke gjøre denne sexscenen» eller «jeg kommer ikke til å være naken», sier Ricci, og fortsetter:

- De kan sette grenser for seg selv som vi aldri fikk lov til. En gang truet noen med å saksøke meg fordi jeg ikke ville gjøre en sexscene på en viss måte. Det har virkelig forandret seg, og det er flott å se.

GJENNOMBRUDD: Som tiåring startet Ricci karrieren som skuespiller da hun fikk rollen som Wednesday Addams. Foto: Orion/Paramount/Kobal/REX/NTB
GJENNOMBRUDD: Som tiåring startet Ricci karrieren som skuespiller da hun fikk rollen som Wednesday Addams. Foto: Orion/Paramount/Kobal/REX/NTB Vis mer

Ricci forteller imidlertid ikke hvilken scene eller film det er snakk om.

Gikk naken under filminnspilling

I fjor snakket skuespilleren ut i et stort intervju med Variety, sammen med skuespillerkollega Sydney Sweeney (25), om hvordan hun har opplevd det å spille inn sexscener.

Sweeney bekreftet Riccis teori om at unge skuespillere har det mer komfortabelt i Hollywood nå enn før.

- Det er et veldig trygt miljø. Jeg er veldig heldig som har fått begynne i ei tid hvor prosessen blir lagt vekt på og at vi nå har intimitetskoordinatorer, sa Sweeney.

En intimitetskoordinator snakker med skuespilleren om de intime scenene og finner ut av hvordan de skal løses, slik at det blir mest mulig komfortabelt for de involverte.

«HVITE GUTTER»: I sesong seks er det en rekke sexscener, men ikke alle involverte er mennesker. Video: Discovery+/Rød Løper. Reporter: Kine Falch/Jonas Hammer. Klipp: Celina Morken Vis mer

43-åringen hadde på sin side ingen intimitetskoordinatorer under filminnspillinger. Derfor tok hun saken i egne hender for å gjøre seg selv mest mulig komfortabel.

- Det som gjorde meg mest ukomfortabel var at andre var ukomfortable med at jeg var naken. Så det jeg gjorde, og dette er nok ikke lov nå, var at jeg forble naken. Jeg tenkte at «ikke få meg til å føle meg rar, som at jeg er den som skal være flau». Jeg pleide å snakke med de i filmcrewet mens jeg var naken, fortalte hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer