Dette fikk du ikke se på «Farmen»:

Truet med streik

Etter at maten de hadde laget ble forgiftet, ble det fullt opprør mot produksjonen.

TEATER: Under onsdagens episode virket deltakerne fornøyde under teaterstykket. Tidligere på dagen hadde de imidlertid gjort opprør mot produksjonen. Foto: Skjermdump/TV 2
TEATER: Under onsdagens episode virket deltakerne fornøyde under teaterstykket. Tidligere på dagen hadde de imidlertid gjort opprør mot produksjonen. Foto: Skjermdump/TV 2 Vis mer
Publisert

Det er uka før finalen i årets sesong av «Farmen», og konkurransen mellom de gjenværende deltakerne begynner virkelig å tilspisse seg.

I onsdagens episode bryter det ut en høylytt krangel mellom Ingebjørg Monique Haram (31) og storbonde Erik Rotihaug (24), ettersom førstnevnte er fast bestemt på at Rotihaug ikke skal få sin andre finalekniv.

Også Leif Kristian Tindeland (28) får passet sitt påskrevet, etter at de andre deltakerne oppdager at han har lurt unna noen egg. Agna Hollekve (47) gir ham en ordentlig skjennepreken, noe hun tidligere heller ikke har vært fremmed for.

ALVORLIG: «Farmen»-deltakeren Agna Hollekve forteller om en dramatisk hendelse på gården, som gjorde at hun måtte fraktes til sykehus. Video: Rød Løper Vis mer

Truet med boikott

Det seerne imidlertid ikke får se, er deltakernes opprør mot produksjonen. I forkant av episodens teaterstykke, måtte det nemlig forhandles for at ikke deltakerne skulle boikotte hele oppsetningen.

Haram forteller til Dagbladet at hele dagens måltid ble ødelagt, etter at det var brukt olivenolje med det hun hevder er terpentin i.

- Vi sa til produksjonen at vi ikke hadde tid til å lage mer mat, ettersom det ville ta fire timer. Vi sa at de måtte komme med tilsvarende mat som det vi hadde laget, for at vi skulle gjennomføre teateret, sier hun.

KRANGLET MED PRODUKSJONEN: Leif Kristian Tindeland (28) og Ingebjørg Monique Haram (31) truet med boikott dersom produksjonen ikke ga dem mat. Foto: Tor Lindseth/Se og Hør og TV 2
KRANGLET MED PRODUKSJONEN: Leif Kristian Tindeland (28) og Ingebjørg Monique Haram (31) truet med boikott dersom produksjonen ikke ga dem mat. Foto: Tor Lindseth/Se og Hør og TV 2 Vis mer

Etter det hun beskriver som en voldsom krangel, fikk deltakerne servert lapskaus av produksjonen.

- Det var en tiendedel av det vi hadde laget. Vi hadde ikke spist på sju timer da vi fikk den bitte lille skåla med mat. Da klikket det for mange. Vi nektet kameraene å komme inn og å gjøre noe som helst før vi hadde fått mer mat, sier Haram.

- Knekken

Tindeland forteller til Dagbladet at det kanskje var han som reagerte aller sterkest.

- Det ble jævla dårlig stemning. Produksjonen mente at vi var kravstore og at vi ba om for mye. Men når du spiser bare tre måltider om dagen og jobber 16-17 timer, så spiser man ganske mye mat. Vi hadde gått seks timer uten mat og hadde jobbet som bare det. Det var knekken, sier han.

Til slutt måtte produksjonen gi etter, for at deltakerne ikke skulle streike.

- TV 2 håndterte det bra til slutt, avslutter Tindeland.

Mistenker penselrens

Pressekontakt i TV 2, Alex Iversen, bekrefter at deltakerne fikk mat fra produksjonen.

- Fordi maten var ødelagt av olja, og vi ikke viste hvorfor og hvordan dette hadde skjedd, ble det avgjort at produksjonen skulle erstatte det ødelagte måltidet. Det måltidet deltakerne fikk ødelagt, besto av litt stekt gulrot, en maisstuing og potet. Lapskausen de fikk av produksjonen mener vi var en god erstatning, sier han.

Han understreker at det aldri har vært ren terpentin på gården, men penselrens. Produksjonen fattet mistanke da olja hadde en markant lukt og smak.

- Vi mistenker at det har kommet penselrens i olivenolja, men vet ikke når og hvordan dette har skjedd. Vi vet heller ikke hvem som har gjemt flaska bak i verkstedet og hvor lenge den har stått der.

MYE OPPMERKSOMHET: Når «Farmen»-Ingebjørg ankommer «Torpet», blir «Farmen»-veteranen Frank svært opphengt i brystene hennes. Video: TV 2 Sumo / Rød Løper Vis mer

Tidligere i år kom det fram at én av deltakerne helte terpentin over korn inne på gården, for å sabotere ukeoppdraget.

Dro på legevakta

Haram forteller også at hun måtte på legevakta etter å ha fått i seg olja.

- Jeg fikk noen skader i ganen av det, det var helt forferdelig, sier 31-åringen.

Iversen forteller at alle deltakerne fikk tilbud om å dra på legevakta, men at det bare var Haram som valgte å benytte seg av det, ettersom hun hadde fått i seg mest av olivenolja.

I episoden ble det også klart at det er Mathias Scott Pascoul (27) som blir ukas førstekjempe. Ettersom det bare er én annen mann igjen på gården, med unntak av storbonden selv, blir det derfor Tindeland som må kjempe om en plass i finaleuka.

Tindeland var også forrige søndag i tvekamp. Der kom han seirende ut etter å ha møtt Jens Ivar Simonsen (46) i øksekast.

SABOTASJE: Leif Haugo Stavenjord vil forlate «Farmen» etter reaksjoner fra de andre deltakerne. Video: TV2 Sumo/Rød Løper Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer