Conchita Wurst:

Truet til å avsløre hiv-diagnosen

Conchita Wurst åpner opp om hiv-diagnosen.

ÅPENHET: Dragartist Conchita Wurst ble verdenskjent da han i 2014 stakk av med seieren i Eurovision Song Contest. Nå velger han å stå fram med sin hiv-diagnose, for å komme en ekskjæreste i forkjøpet.Foto: AP Photo/Frank Augstein, NTB scanpix
ÅPENHET: Dragartist Conchita Wurst ble verdenskjent da han i 2014 stakk av med seieren i Eurovision Song Contest. Nå velger han å stå fram med sin hiv-diagnose, for å komme en ekskjæreste i forkjøpet.Foto: AP Photo/Frank Augstein, NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I 2014 stakk Conchita Wurst, også kjent som Thomas Neuwirth, av med Eurovision-seieren. Låta «Rise like a Phoenix» minnet om noe tatt ut av en James Bond-film, og dragartistens karakteristiske utseende sørget for mye blest rundt opptredenen. Det sørget til slutt for at han sikret seg seieren.

Det var vært relativt stille fra artisten siden seieren, og bortsett fra en rekke opptredener på tyske og østerrikske talkshow, har han i all hovedsak bare vært assosiert med Eurovision. Nå skaper han derimot overskrifter over hele Europa.

Artisten velger nå nemlig å stå fram som hivpositiv, en diagnose han har hatt i flere år.

- Ble truet

Det er på Instagram at Wurst velger å åpne seg overfor fansen.

I et langt innlegg hevder han at han nå står fram for å komme trusler om offentliggjøring av diagnosen i forkjøpet.

- I dag er dagen jeg frigjør meg fra mitt damoklessverd for resten av livet. Jeg har vært hivpositiv i mange år. Dette er egentlig irrelevant for offentligheten, men en ekskjæreste truet med å gå offentlig med denne private informasjonen, og jeg ønsker ikke å gi noen rett til å skremme meg eller påvirke livet mitt, skriver han i innlegget, som originalt står på tysk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer