«Åsted Norge»:

Truet: - Ubehagelig

Etter et tungt møte i retten, skjedde det utenkelige i saken til «Åsted Norge»-profilen.

EKSPERT: Kristin Hammervik jobber nå som en av ekspertene i «Åsted Norge» sammen med Rune Utne Reitan, Jens Christian Nørve og Jørn Lier Horst. Foto: Bjørnar Morønning / NTB
EKSPERT: Kristin Hammervik jobber nå som en av ekspertene i «Åsted Norge» sammen med Rune Utne Reitan, Jens Christian Nørve og Jørn Lier Horst. Foto: Bjørnar Morønning / NTB Vis mer
Publisert

Karriera til den profilerte advokaten Kristin Fagerheim Hammervik (53) tok en brå vending da hun fikk en telefon fra redaksjonssjefen for TV 2-programmet «Åsted Norge» i fjor.

Siden januar i år har vi sett henne på TV-skjermen som en av ekspertene i programmet.

Advokaten er vant til å forsvare klienter i rettssalen, men i 2018 ble rollene imidlertid snudd på hodet.

Klaga inn henlagt sak

I et nytt intervju med Her og Nå kommer det frem at Hammervik nemlig selv måtte møte opp i retten som fornærma i en straffesak.

Situasjonen oppsto etter at «Åsted Norge»-profilen klagde inn en voldtektssak som ble henlagt. Riksadvokaten beordret da en ny tiltale mot den mistenkte, en mann i 40-årene.

MANGLER: I TV 2-programmet «Åsted Norge» undersøker programmets reportere, i samarbeid med politiet i Innlandet, et uoppklart mysterium. Men de glemte noe sentralt. Bilder med tillatelse fra TV 2. Vis mer

Saken endte med at mannen ble dømt til mange års fengsel, noe han klandret Hammervik for. Den voldtektsdømte mannen begynte derfor å kontakte henne på mobilen.

- Han var sint og irritert på meg … På et tidspunkt begynte han å kommentere familien min, sier advokaten til nettstedet.

Brøt besøksforbud

Overfor Her og Nå forteller advokaten at situasjonen eskalerte over tid. Hammervik måtte derfor ordne et besøksforbud gjennom politiet. Mannen valgte å bryte besøksforbudet flere ganger. Det beskriver den profilerte advokaten som ubehagelig.

Etter hvert ble den overgrepsdømte mannen tiltalt for å ha forsøkt og påvirke en aktør i rettsapparatet, altså Hammervik. Han ble også tiltalt for brudd på besøksforbudet.

Den tiltalte mannen ble derimot aldri dømt for overtredelsene. Han gikk nemlig bort dagen etter runden i retten.

- Det fine var at han tok meg i hånda og ba om unnskyldning da saken var ferdig. Det gjorde inntrykk på meg. Jeg velger å tro at han også mente det han sa, forteller hun til Her og Nå.

Kristin Fagerheim Hammervik har ikke besvart Dagbladets henvendelser.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer