KJENT ADVOKAT: Michael Cohen har jobbet for Trump-familien i flere år, og er kjent som presidentens «pitbull». Han jobber med å forsvare Trump, men denne gangen må han forsvare seg selv - etter å ha lagt ut et lettkledd bilde av dattera på nettet. Foto: NTB Scanpix
KJENT ADVOKAT: Michael Cohen har jobbet for Trump-familien i flere år, og er kjent som presidentens «pitbull». Han jobber med å forsvare Trump, men denne gangen må han forsvare seg selv - etter å ha lagt ut et lettkledd bilde av dattera på nettet. Foto: NTB ScanpixVis mer

Donald Trump:

Trump-advokaten la ut bilde av dattera i undertøy. Det skaper storm

- Fedre flest ville aldri delt et undertøysbilde av dattera si.

(Dagbladet): President Donald Trumps personlige advokat, Michael Cohen, får gjennomgå i sosiale medier, etter at han delte et bilde av dattera Samantha - kun iført undertøy - på Twitter, skriver Washington Post.

- Jeg er så stolt av min Ivy League-datter. Både smart og vakker, skriver Cohen i Twitter-meldinga.

Han sammenligner henne med Edie Sedgwick, Andy Warhols verdenskjente protesjé. Filmen «Factory Girl» har blant annet foreviget deres forhold.

Skapte storm

Cohen har jobbet som Trumps advokat i en årrekke. Ifølge ABC er han kjent som presidentens «pitbull», som et symbol på hans aggressive framtoning og strenge regime.

Bare fire timer etter at han delte bildet, har Twitter-meldinga fått over 1000 svar. Et klart flertall av dem er åpenbart kritiske til bildevalget, som kom uventet på hans 219 000 følgere på nettstedet.

Flere av brukerne på nettstedet mener det er upassende å legge ut såpass lettkledde bilder av sine egne barn på nettet, uavhengig av om barna selv har lagt dem ut. Dattera Samantha har publisert bildet på sin egen Instagram-konto, men det er ikke kjent om hun har godkjent farens republisering på Twitter.

En Twitter-bruker gikk langt i å antyde at Cohen hadde delt halv-pornografisk materiale. Advokaten svarte på følgende måte:

- Sjalu?

Svaret hans blusset opp enda flere hatske svar, som viser at folk tydelig engasjerer seg i den noe eksplisitte bildedelingen.

- Fedre flest ville aldri delt undertøysbilder av sine døtre, skriver en.

- Skjønnhet og intelligens, dit r-høl! Det er et modellbilde og en gjennskapning av et gammelt kjent bilde #hater, svarte Cohen.

Daddy's girl

Et innlegg delt av SamanthaBlakeCohen (@samichka_)

Sammenlignes med Ivanka

Det er ikke bare delingen av bildet, som trolig ble gjort i beste mening av faren, som sørger for reaksjoner. Flere brukere sammenligner dette med hvordan Cohens største klient, Donald Trump, snakker om sin egen datter Ivanka.

Ivanka Trump er designer, forfatter og jobber for tida tett med presidentens administrasjon. Det samme gjør ektemannen hennes, Jared Kushner.

- Presidenten vil date sin egen datter, visepresidenten kaller kona si for mamma og denne advokaten legger ut onanimateriale av sin egen datter, skriver en bruker.

BUET UT: Førstedatter, og president Trumps assistent, Ivanka Trump, deltok på «Womens20 summit» i Berlin. Her beskrev hun faren som en forkjemper for kvinner og familier. Det var ikke publikum helt enig i. Video: CNN / NTB Scanpix Vis mer

USAs president har gjennom tidene sagt flere ting om dattera si som har klart å skape overskrifter verden over. Han har ikke vært blyg i sine beskrivelser av henne tidligere, ifølge Forward. På The View i 2006 sa han at han gjerne kunne vært sammen med sin egen datter om de ikke var i slekt.

- Det hadde egentlig ikke vært så skuffende om Ivanka stilte opp i Playboy. Det kommer an på hva som hadde vært inne i bladet. Jeg tror ikke hun ville posert naken, på tross av at hun har en pen figur, sa han og fortsatte:

- Jeg har sagt før at om Ivanka ikke var dattera mi, kunne jeg kanskje datet henne.

Presidenten har også uttalt at tingene han og dattera har til felles er sex, eiendom og golf.