Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Alice Marie Johnson:

Trump benåder bestemor (63) etter Kardashian-møte

- Dette er den beste nyheten noensinne!

BENÅDET: Onsdag forrige uke møtte realitystjerna Kim Kardashian Donald Trump for å diskutere saken om narkotikadømte Alice Marie Johnson, som soner en fengselsstraff på livstid. Nå er hun blitt benådet. Foto: Change.org, NTB Scanpix
BENÅDET: Onsdag forrige uke møtte realitystjerna Kim Kardashian Donald Trump for å diskutere saken om narkotikadømte Alice Marie Johnson, som soner en fengselsstraff på livstid. Nå er hun blitt benådet. Foto: Change.org, NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag var realitystjerna Kim Kardashian West (37) i Det hvite hus, der hun ba Donald Trump om å benåde den 63 år gamle kvinnen Alice Marie Johnson.

- Min mor, Alice Marie Johnson, er en 63 år gammel bestemor som soner livstidsdom uten mulighet for prøveløslatelse for en førstegangs narkotikaforbrytelse uten bruk av vold. Hun har vært i fengsel i 21 år og vil dø der, med mindre president Donald Trump (71) innvilger reduksjon av straffen, har dattera til den narkotikadømte 63-åringen Alice Marie Johnson skrevet på nettsida til en underskriftskampanje.

Nå, nærmere en uke etter Kardashians besøk, har Trump valgt å benåde Johnson. Det melder BBC.

Det tok ikke lang tid før Kardashian selv gikk ut i sosiale medier og delte sin glede over nyheten:

Underskriftskampanjen har i skrivende stund 270 000 signaturer. Saken fikk imidlertid ytterligere oppmerksomhet da Kardashian engasjerte seg i saken.

Ifølge Independent leste Kardashian kvinnens historie på Twitter, og tok deretter kontakt med Ivanka Trump (36), presidentens datter, som videre satte henne i kontakt med sin far og hans medrådgiver (og Ivankas mann) Jared Kushner (37).

I ettertid skrev Trump følgende om møtet i en Twitter-melding:

- Storartet å møte Kim Kardashian i dag, snakket om fengselsreform og straffutmåling, skrev han.

Ifølge CNN møtte Kardashian også Jared Kushner, som har ansvar for Trump-administrasjonens fengselsreform.

Det første tilfellet

Det var i 1998 Johnson ble dømt til livstid etter en førstegangs narkotikaforbrytelse. Hun var den første av flere tusen som ble dømt til livstid etter en førstegangs narkotikaforbrytelse uten bruk av vold.

Den daværende 43-åringen hadde akkurat mistet jobben, gått gjennom et samlivsbrudd og mistet sitt yngste barn, da hun ble innblandet i narkotikavirksomheten.

USKYLDIG DØMT: Wilbert Jones ble i 1971 feilaktig dømt for voldtekt og kidnapping. Nå er han endelig en fri mann. Video: CNN Vis mer

- Jeg kunne ikke finne en jobb raskt nok, slik at jeg kunne ta vare på familien. Jeg følte meg mislykket. Jeg fikk fullstendig panikk, og ut av desperasjon tok jeg et av de verste valgene i mitt liv for å tjene raske penger. Jeg ble involvert i et narkokomplott, har Johnson skrevet i et brev til CNN.

Ifølge nyhetskanalen skal Johnson ha vært mellomleddet mellom distributører og selgere, der hun sendte meldinger og svar mellom de to leddene i narkotikavirksomheten.

Ble prest

Johnson, som er mor til fire barn og til sammen har seks barnebarn og ett oldebarn, skal ifølge dattera angre bittert på valget hun gjorde for 20 år siden.

Likevel står hun til ansvar for ting hun har gjort, og har utnyttet erfaringene hun har gjort seg til å bedre hverdagen både for seg selv og andre rundt henne, ifølge dattera.

På nettsida til underskriftskampanjen skriver dattera blant at moren har blitt en mønsterfange etter at hun ble fengslet. I løpet av de 20 åra har Johnson nemlig blitt en mentor for de andre kvinnene i fengselet, og blitt utdannet som prest.

Etter at Kim Kardashian ble involvert i saken til Johnson, har de to blitt gode venner. Onsdag morgen, forrige uke, tvitret blant annet realitystjerna en melding på Johnsons bursdag.

- Gratulerer så mye med dagen, Alice Marie Johnson. Denne dagen er din, skrev den verdenskjente stjerna.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!