Kirstie Alley:

Trump-hetses: - Ekle mennesker

Stjernas politiske åpenhet ble ikke akkurat møtt med heder.

TRÅR TIL: Den amerikanske skuespilleren Kirstie Alley er godt kjent for sine kontroverser, noe hun også skaper når hun uttaler seg politisk. Stjerna sier hun kommer til å stemme på Donald Trump, en avgjørelse som ikke faller i god jord hos alle. Foto: Ken McKay / ITV / REX, NTB
TRÅR TIL: Den amerikanske skuespilleren Kirstie Alley er godt kjent for sine kontroverser, noe hun også skaper når hun uttaler seg politisk. Stjerna sier hun kommer til å stemme på Donald Trump, en avgjørelse som ikke faller i god jord hos alle. Foto: Ken McKay / ITV / REX, NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Valget nærmer seg med stormskritt i USA. Den 3. november skal amerikanerne bestemme seg for om de vil ha fire nye år med Donald Trump, eller om de ønsker å få demokraten Joe Biden valgt inn i Det hvite hus.

Begge kandidater hopper opp og ned på meningsmålingene, noe som også er grunnen til at tilhengere av begge parter mobiliserer seg i sosiale medier.

TO VERDENER: Mens Joe Biden er nøye med smittevernregler under sin valgkamp, er situasjonen en helt annen på Donald Trumps folkemøter. Video/foto: NTB/AP Vis mer

Med åra har det blitt mer og mer vanlig at kjendiser, som har store plattformer, oppfordrer fansen sin til å stemme på gitte kandidater. 2020-valget er intet unntak, og Dagbladet har allerede skrevet om at valget splitter Hollywood.

Flere støtter åpenlyst Biden enn Trump, men heiagjengen for den sittende presidenten går likevel ikke stille i gangene. Blant dem er skuespilleren Kirstie Alley (69), kjent fra serien «Cheers» og en rekke andre roller opp gjennom åra.

HETSES: Skuespiller Kirstie Alley valgte å åpne seg om hvorfor hun stemte, og skal stemme, på Donald Trump. Det ble møtt med kritikk, som hun nå har sett seg nødt til å svare på. Her fotografert i 2018. Foto: NTB
HETSES: Skuespiller Kirstie Alley valgte å åpne seg om hvorfor hun stemte, og skal stemme, på Donald Trump. Det ble møtt med kritikk, som hun nå har sett seg nødt til å svare på. Her fotografert i 2018. Foto: NTB Vis mer

- Ekle mennesker

På tampen av uka forklarte 69-åringen på Twitter hvorfor hun stemte på republikaneren i 2016, og hvorfor hun har planer om å gjøre det på nytt.

«Jeg skal stemme på Donald Trump fordi han ikke er politiker. Jeg stemte på ham for fire år siden av den grunn, og skal stemme på ham på nytt av den grunn. Han får ting gjort fort og han kommer til å snu økonomien rundt kjapt», skrev hun til følgerne sine.

Hun har vært åpen om at hun ønsker å stemme på Trump i høst, en avgjørelse hun har fått svi for. Meldingen på Twitter sørget nemlig for store mengder kritikk i skuespillerens retning. Filmskaper Judd Apatow og «Modern Family»-produsent Danny Zuker er blant dem som kritiserte Alley, ifølge Fox News.

Skuespillerens melding tok såpass av at hun så seg nødt til å svare på kritikken, noe hun gjorde uten å legge noe mellom linjene.

«Jeg tror aldri jeg har sett så mye mobbing i mitt liv, i hvert fall ikke på min side. Uansett, jeg regner visst med at jeg ikke får lov til å ha en mening uten å bli kalt skikkelig ekle ting av det jeg regner med er skikkelig ekle mennesker», skriver stjerna.

Hun mener at mye av kritikken kommer fra «forferdelige mennesker», og oppfordrer meningsfellene sine til å «holde ved våpnene sine».

KRITISERT: Kirstie Alley finner seg ikke i hetsen hun mottok etter å ha åpnet seg om Trump-meningene sine. Her er hun fotografert med John Travolta i fjor. Foto: Matt Winkelmeyer/Getty Images/AFP, NTB
KRITISERT: Kirstie Alley finner seg ikke i hetsen hun mottok etter å ha åpnet seg om Trump-meningene sine. Her er hun fotografert med John Travolta i fjor. Foto: Matt Winkelmeyer/Getty Images/AFP, NTB Vis mer

Gjennom hele sin karriere har Alley vært en kontroversiell skikkelse i Hollywood. Selv om hun har gjort det bra profesjonelt, med roller i flere storfilmer og en egen stjerne på Hollywoods berømte «Walk of Fame», har privatlivet hennes tidligere overskygget det profesjonelle.

Kokainmisbruk, vektproblemer og scientologi er bare noen av temaene hun har klart å skape overskrifter med, Hun ble scientolog på slutten av 1970-tallet, og er fortsatt medlem. I 2007 donerte hun rundt 50 millioner kroner til trossamfunnet.

EGEN STJERNE: I 1997 ble Alley tildelt den 2056. stjerna på Hollywoods «Walk of Fame». Foto: Berliner Studio /BEImages, NTB
EGEN STJERNE: I 1997 ble Alley tildelt den 2056. stjerna på Hollywoods «Walk of Fame». Foto: Berliner Studio /BEImages, NTB Vis mer

Flere støttespillere

Nå er det altså politikken hun vekker oppsikt med. Som nevnt er de fleste i Hollywood åpne Biden-supportere, men Alley er ikke helt alene i å ville ha fire nye år med Trump. Skuespiller Stephen Baldwin, som er far til Justin Biebers kone Hailey, er blant de mest aktive støttespillerne.

Skuespilleren har tidligere vært med i Celebrity Apprentice, som ble ledet av ingen ringere enn Donald Trump fra 2004 til 2015, og vært hovedtaler under Trump Day-middagen som ble arrangert i Florida i fjor.

I tillegg har Stephen åpent gått ut mot sin bror Alec Baldwin, som ifølge People har gjort narr av Trump under en sketch på «Saturday Night Live».

Oscar-vinner Jon Voight (81) er nok for mange best kjent som faren til Hollywood-stjerna Angelina Jolie. I mai i fjor tok han til orde på Twitter og delte en video med en begrunnelse for hvorfor Trump har vært «den beste presidenten siden Abraham Lincoln».

Voight har seinere fortsatt å dele videoer hvor han tydelig oppfordrer til å stemme på 74-åringen.

ENIG: «Miamis selfie-mester» har fått mye oppmerksomhet etter Donald Trumps folkemøte natt til fredag 16. oktober. Vis mer

Ifølge CBS News synes også «Foreldrefellen»-skuespiller Dennis Quaid (66) at presidenten gjør en god jobb, og ønsker at han skal få fortsette.

- Jeg tror at Trump, uansett hva andre mener om ham, gjør en god jobb når han prøver å gi statene og det amerikanske folket det de trenger, sa stjerna i april.

Andre kjendiser som også støtter Donald Trump er Isaiah Washington (57), Kristy Swanson (50), Kid Rock (49) og Mary Hart (69).

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer