SNAKKER UT: - Donald, hun har et navn. Hun heter Alicia Machado, sa Hillary Clinton under valgdebatten. Trump har tidligere kommet med en rekke utsagn om utseendet til den tidligere missedronninga. Nå snakker hun ut. Video: CNN Vis mer

Trump kalte henne for «feit» og en «spise-maskin». Nå snakker hun ut

- Jeg var jo bare 19 år den gangen, og selvfølelsen min var helt på bånn.

(Dagbladet): I går skrev Dagbladet saken om Alicia Machado fra Venezuela, tidligere «Miss Universe» i 1996, som ble brukt som eksempel av presidentkandidat Hillary Clinton under gårsdagens store TV-debatt.

- Donald, hun har et navn. Hun heter Alicia Machado, har blitt amerikansk statsborger og kommer til å stemme i november, sa Clinton under den siste delen av gårsdagens valgdebatt i USA.

MISSEKONGEN: Donald Trump eide skjønnhetskonkurransen «Miss Univers», her sammen med Machado i 1996, kvinnen som nå mener han hetset henne. Foto: NTB/Scanpix. 
MISSEKONGEN: Donald Trump eide skjønnhetskonkurransen «Miss Univers», her sammen med Machado i 1996, kvinnen som nå mener han hetset henne. Foto: NTB/Scanpix.  Vis mer

Stikket hennes var rettet mot Donald Trumps periode som sjef for «Miss Universe» tilbake på nittitallet, og hans behandling av da 19 år gamle Alicia Machado.

Nå snakker den tidligere missedronninga selv ut i et TV-intervju med CNN om hva som egentlig skjedde.

- Han var så frekk mot meg

- Jeg var jo bare 19 år den gangen, og selvfølelsen min var helt på bånn, sier Machado i TV-intervjuet.

- Det var det verste øyeblikket du kan tenke deg for en jente, forteller hun videre og referer til at Donald Trump sa til mediene at «dette er en jente som liker å spise» og refererte til henne som en «spise-maskin», ifølge CNN.

- Han var så frekk mot meg og han prøvde å ødelegge selvtilitten min, sier Machado og legger til:

- Det viktigste er at jeg nå kan være en stemme for den latin-amerikanske befolkningen også, og referer til all oppmerksomheten hun har fått i det siste.

- Vellykket Clinton-strategi

Clinton brukte historien om Machado som en del av en serie av angrep mot Trump og hans kvinnesyn under debatten i går natt.

Det mente Therese Sollien, USA-ekspert og journalist i Dag og Tid, var en vellykket strategi.

-Det er mye enklere for Clinton å anklage Trump for å være mannsjåvinist enn å gå løs på hans velgere, som hun har gjort tidligere, sa Sollien under Dagbladets valgsending.

Missedronninga har akkurat blitt amerikansk statsborger, og hvem hun kommer til å stemme på under presidentvalget i november, er i alle fall sikkert.

«Jeg mottok passet mitt! Jeg er klar for å stemme for landet mitt, for deg @HillaryClinton, for datteren min, for kvinnelige arbeidere», skriver Machado på sin twitterkonto.