Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Trump sa «grab them by the pussy». TV-stjernas svar går verden rundt

Lena Dunham harselerer med presidentkandidaten.

IKKE FAN AV PRESIDENTKANDIDATEN: Lena Dunham legger ikke skjul på hvem hennes stemme går til i det amerikanske valget. Foto: NTB Scanpix
IKKE FAN AV PRESIDENTKANDIDATEN: Lena Dunham legger ikke skjul på hvem hennes stemme går til i det amerikanske valget. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Det politiske budskapet er ikke til å misforstå hva gjelder «Girls»-stjerna Lena Dunhams (34) valg av halloweenkostyme i år.

På sin Instagram-profil har skuespilleren lagt ut et bilde hvor hun poserer heller lettkledd, med mannekeng-hender klistret til kroppen.

Mens den ene hånda er strategisk plassert over brystet, ligger den andre på hofta, og lener seg mot skrittet til 34-åringen.

- Ha en fin halloween! Kjærlig hilsen et skritt som blir klådd på, skriver Dunham og legger til emneknaggen #imanasshole.

Utkledningen, som drar referanser til en mye omtalt uttalelse fra Donald Trump, har fått enorm oppmerksomhet både i sosiale medier og i pressen det siste døgnet.

POLITISK BUDSKAP: Skuespiller Lena Dunham sparte ikke på kruttet under årets halloween-feiring. Foto: NTB Scanpix
POLITISK BUDSKAP: Skuespiller Lena Dunham sparte ikke på kruttet under årets halloween-feiring. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Kjempestore pupper

Det var i begynnelsen av oktober at Washington Post publiserte en video fra 2005 der Trump kom flere nedsettende utsagn om kvinner.

Blant annet tok snutten for seg Trumps omtale av et mislykket forsøk på å forføre en kvinne.

KVINNEKRITIKK: Donald Trumps omtale av kvinner er på ny gjenstand for kritikk. Denne gang grunnet en video fra 2005 der Trump beskriver hvordan man kan opptre rundt kvinner når man er rik og berømt som han er. Video: CNN Vis mer

- Jeg prøvde, men hun var faen meg gift. Jeg prøvde meg virkelig, men fikk det ikke til. Nå nettopp så jeg henne igjen, hun hadde fått kjempestore pupper og det hele. Hun har totalt forandret utseendet, sa Trump.

Presidentkandidaten skal også ha omtalt en rekke andre kvinner svært negativt. Blant annet snakket han om hvordan man kan te seg rundt kvinner når man «er en rik og kjent mann som ham selv».

- Klå henne i skrittet. Du kan gjøre hva som helst, fortalte Trump i videoen.

- Vanskelig å svelge

Overfor People forklarer Dunham at særlig sistnevnte uttalelse var sjokkerende.

- Jeg vet at de ordene var vanskelig å svelge for en hver person. Kommentarene var ikke bare myntet på kvinner, men omhandlet alle personer som har blitt behandlet dårlig eller satt i bås av andre mennesker, sier hun.

HEVDER SEG SKYLDFRI: Donald Trump avviser anklagene han har fått fra flere amerikanske kvinner. Video: CNN Vis mer

Trump har beklaget innholdet i videoen, og beskrev det hele som «uskyldig gutteprat». Det har imidlertid ikke stoppet folk fra å harselere med presidentkandidaten i sosiale medier.

Lena Dunham har heller aldri lagt skjul på at hun står på motsatt side av bordet når det kommer til Donald Trumps politiske meninger.

I likhet med en rekke andre kjendiser at skuespilleren stått fast ved at hun vil flykte landet, dersom Trump blir amerikanernes neste president.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media