SENSURERT: Under Tony Award i USA, søndag kveld, ble den amerikanske skuespilleren Robert De Niro sensurert av nyhetskanalen CBS. Årsaken var at De Niro sa: "Fuck Trump" i talen sin. Dette er videoen som kanalen sendte ut. Video: CBS/Tony Award Productions Vis mer

Trump slår tilbake mot De Niro: - Han kan ha vært omtåket

Robert De Niro og president Donald Trump er ikke verdens beste venner.

Den siste uka har det meste av Donald Trumps oppmerksomhet rettet seg mot tirsdagens toppmøte med Kim Jong-un.

Men den amerikanske presidenten har likevel fått med seg noe av det som har foregått på hjemmefronten. Helt spesifikt uttalelser filmstjerna Robert De Niro kom med under teaterprisutdelingen Tony Awards i New York.

- Jeg vil bare si en ting. Faen ta Trump, sa den populære skuespilleren og filmregissøren fra scenen søndag kveld.

Etterpå rakk De Niro armene i været og mottok stående applaus fra salen. De Niro skulle kort introdusere en opptreden av Bruce Springsteen da han så sitt snitt til å uttrykke misnøye med presidenten.

- Dritings

Uttalelsen kom riktignok ikke på lufta, da den ble sensurert av TV-kanalen CBS, som sendte den 72. utgaven av Tony Awards, men Trump har like fullt fått med seg skuespillernes utbrudd.

«Robert De Niro, en person med veldig lav IQ, har fått for mange slag av ekte boksere i filmer. Jeg så ham i går kveld og jeg tror han kan ha vært omtåket», skriver Trump på Twitter, før han legger til:

«Jeg regner med at han ikke har fått med seg at økonomien aldri har vært bedre».

Hvorvidt De Niro, som åpenbart ikke er verdens største Trump-supporter, bryr seg om presidentens vurdering, er heller tvilsomt, men allerede før Trump hadde slått tilbake, hadde skuespilleren kommet med flere uttalelser om Trump.

- Jeg vil bare beklage min presidents idiotiske oppførsel. Det er en skam. Jeg vil beklage til Justin Trudeau og de andre i G7. Det er avskyelig, sa De Niro under en pressekonferanse i Toronto i Canada, skriver CNN.

Rådgiver måtte beklage

Bakteppet for den uttalelsen er tumultene i forbindelse med forrige helgs G7-toppmøte i Quebec.

Der trakk Trump støtten til slutterklæringen etter møtet, etter at Canadas statsminister Justin Trudeau på en pressekonferanse kritiserte straffetollen på stål og aluminium som USA innførte 1. juni.

I etterkant kalte Trump Trudeau «uærlig og svak», men den krasseste retorikken kom fra Trumps handelsrådgiver Peter Navarro.

- Det er et eget sted i helvete for enhver utenlandsk leder som engasjerer seg i svikefullt diplomati med president Donald Trump, og så forsøker å dolke ham i ryggen på vei ut døra, sa Navarro til Fox News.

Han har siden beklaget at han brukte «et upassende språk» da han skulle sende et signal om styrke.

Det er lite som tyder på at De Niro vil komme med en liknende beklagelse overfor Donald Trump.