Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Ivanka Trump:

Trumps datter auksjonerer bort kaffe-date. Det er bare én hake

Daten kan avlyses, og vinneren kan nektes refusjon av pengene.

AUKSJON: Daten vil foregå i New York, eller på Trump International Hotel i Washington D.C. til neste år, og vil ta hensyn til Ivanka Trumps kalender.   Foto: NTB Scanpix
AUKSJON: Daten vil foregå i New York, eller på Trump International Hotel i Washington D.C. til neste år, og vil ta hensyn til Ivanka Trumps kalender.   Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Nyt en kaffe med Ivanka Trump i NYC eller D.C.», lyder tittelen på auksjonen som Ivanka Trump og hennes team har lagt ut på Charitybuzz denne måneden.

I forbindelse med en pengeinnsamling har datteren til USAs påtroppende president Donald Trump, nok en gang havnet i medienes søkelys.

Auksjonen har fått bred omtale de siste dagene, og går ut på at Ivanka Trump, som er gift med forretningsmannen Jared Kushner, inviterer en person på kaffe-date i Trump Tower i New York, eller til Trump International Hotel i Washington D.C. til neste år.

Samtlige midler fra pengeinnsamlingen skal gå til brorens veldedighetsorganisasjon The Eric Trump Foundation, som igjen vil viderebringe pengene til St Jude's Children Research Hospital.

Fått refs

På tross av at Ivanka Trump får ros for initiativet, er det imidlertid flere medier som stiller seg kritisk til blant annet prislappen på daten.

Møtet med Trump-dattera vil nemlig bare vare 30-45 minutter, og har en estimert verdi på 50 000 dollar, drøye 420 000 norske kroner.

«Dette bør være en svært god kopp kaffe», skriver blant andre Cosmopolitan.

Ivanka Trump har den siste tiden fått mye refs, og er blant annet anklaget for å drive med rolleblanding.

Hun er også er blitt beskyldt for å sette egne interesser først, og måtte tåle kraftig kritikk etter at hun promotorte et armbånd fra eget merke, som hun hadde på seg i et «60 Minutes»-intervju med sin far.

Hapers Bazaar er en av mediene som i forbindelse med auksjonen nok en gang stiller spørsmål om hvorvidt familien knytter kommersielle interesser ved familiefarens kommende presidentperiode.

- Brudd på protokoll

Professor emeritus i Nord-Amerikastudier, Ole O. Moen forklarer til Dagbladet at det er problematisk dersom Ivanka Trump utnytter sin rolle.

- Nesten alt som familien har foretatt seg så langt har vært brudd på vanlig protokoll og kutyme. Jeg mener mye bunner i farens mangel på dømmekraft, og dette ser ut til å ha blitt overført til øvrige familiemedlemmer.

I likhet med en rekke andre eksperter, reagerte også Moen på spesielt på Donald Trumps møte med den japanske statsministeren, der Ivanka var til stede.

- At Ivanka blant annet var involvert i Trumps møte med den japanske statsministeren, er helt uhørt, og langt fra standard prosedyre.

MOT-KAMPANJE: Da Ivanka Trump brukte farens valgkamp til å promotere eget klesmerke dukket det opp en boikott-kampanje mot Ivankas kleskolleksjon. #grabyouwallet ønsket at folk aktivt skulle ta avstand fra Ivanka Trumps kolleksjon. Video: CNN... Vis mer

- At hun i tilknytning til dette visstnok skal ha fremmet egne business-interesser som innebar delfinansiering av en japansk statsbank, er svært alvorlig, om det medfører riktighet. Da er sammenrøring av privat business og offentlig politikk blatant, med klar farge av nepotisme.

Agenter til stede

Så langt er det kommet inn 14 bud på auksjonen, og prisen ligger foreløpig på 23 000 dollar.

Selv med en tjukk lommebok, vil ikke dette være noen garanti for et møte med presidentdattera.

Dersom man byr på auksjonen, og vinner, vil Secret Service kunne kreve en full bakgrunnssjekk på den aktuell kandidaten.

De reserverer seg også retten til å avlyse møtet, samt nekte vinneren refusjon av pengene, dersom kandidaten «bryter med noen av vilkårene».

Secret Service-agenter vil også være til stede under hele daten, samt at vinneren selv må dekke kostnader hva gjelder reise og overnatting.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!