BER OM RÅD: Jessica Simpson delte et bilde av sin hovne fot på Instagram, og tryglet om råd fra følgerne sine om hva hun kan gjøre for å få hevelse ned igjen. Foto: Skjermdump, Instagram / NTB Scanpix
BER OM RÅD: Jessica Simpson delte et bilde av sin hovne fot på Instagram, og tryglet om råd fra følgerne sine om hva hun kan gjøre for å få hevelse ned igjen. Foto: Skjermdump, Instagram / NTB ScanpixVis mer

Jessica Simpson:

Trygler fansen om råd på Instagram

- Hold føttene høyt og legg deg ned så ofte som mulig.

Jessica Simpson (38) og ektemannen Eric Johnson (39) kunne i september dele den gledelige nyheten om at de venter sitt tredje barn sammen. Fra før har paret datteren Maxwell (6) og sønnen Ace (5).

Babynyheten ble delt på Simpsons Instagram-profil. Der hun la ut to bilder, et av de to barna sine med store ballonger, og et hvor hun avslørte at paret ventet barn og samtidig hvilket kjønn babyen er.

- Denne lille jenta vil gjøre oss til en familie på fem. Vi kunne ikke vært lykkeligere over å annonsere denne dyrebare velsignelsen, skrev Simpson.

Får råd fra fansen

Det er ikke til å stikke under en stol at en graviditet kan by på flere ubehagelige symptomer, og nylig delte 38-åringen et oppsiktsvekkende bilde på Instagram.

Til et bilde av Simpsons svært hovne venstrefot, tryglet Simpson følgerne sine om å dele sine erfaringer og gode råd.

Any remedies?! Help!!!!

Et innlegg delt av Jessica Simpson (@jessicasimpson)

I kommentarfeltet har det siden strømmet på med historier og råd fra 38-åringens følgere om hva hun burde gjøre.

- Åh, kjære deg. Jeg gikk gjennom akkurat det samme under min første graviditet. Bare hold føttene høyt og legg deg ned så ofte som mulig. Stakkars, kommenterte en under bildet.

- Au, det gjør vondt. Føttene mine var hovne da jeg gikk gravid med den yngste sønnen min, spesielt når jeg satt på fly. Drikk masse vann slik at hevelsen går raskt ned igjen, kommenterer en annen.

- Uff, jeg husker jeg også slet med det samme. Det var så vondt, og ingenting hjalp, skriver en tredje.

Den nasjonale helseorganisasjonen American Pregnancy Assosiaction forteller til People at kroppen under en graviditet kan produsere opptil dobbelt så mye blod og kroppsvæsker for å oppfylle behovene til fosteret.

Hevelser i hender, ansikt, ben, ankler og føtter er helt normalt under graviditeten, ifølge helseorganisasjonen.

Venninnene er bekymret

For to måneder siden kom det frem at venninnene og familien til den gravide 38-åringen er bekymret for at hun presser seg selv for hardt under graviditeten.

Det skrev RadarOnline.

GRAVID: Jessica Simpson venter sitt tredje barn. Foto: NTB Scanpix
GRAVID: Jessica Simpson venter sitt tredje barn. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Hun insisterer på at hun skal klare det, og sier at hun håndterer en graviditet bedre enn folk flest. Men hun bør ikke fly så sent i graviditeten, og burde heller ikke sprade rundt i høye hæler, når hun er i siste trimester, sa en kilde til nettstedet.

Ifølge Norsk Helseinformatikk er det trygt for gravide å reise med fly inntil omtrent fire uker før termin. Lengre flyreiser kan imidlertid være forbundet med økt risiko for blodpropp, og bør derfor diskuteres med lege før avreise.

Gravide advares imidlertid mot å gå med høye hæler, både fordi bruk av feil fottøy under graviditeten kan føre til fot-, ben- og ryggproblemer, men også fordi sjansen for å falle øker, ifølge BBC.

Dårlig kosthold

Vennene skal for øvrig også være bekymret over kostholdet til den tidligere popstjernen, og mener at hun ikke passer på verken sin egen eller babyens helse.

Når man er så langt i svangerskapet som tredje trimester, er det også viktig å passe på kostholdet, ifølge Helsenorge.no. Det er viktig med sunne og regelmessige måltider, og en best mulig sammensetning av ulike næringsstoffer.

I oktober innrømmet 38-åringen selv at hun muligens ikke hadde hatt det beste kostholdet under graviditeten.

I et intervju med ET Online forklarte hun at hun er fysen på «alt» om dagen.

- Jeg vil bare ha Pop-Tarts (kjeksplater fylt med sjokolade eller annet fyll, journ. anm.), kanelboller, gummibjørner og sure kirsebær (en slags smågodt, journ. anm.), sa hun til nettstedet.