«John Wick: Chapter 4»:

Tryglet om å få «dø»

Filminnspilling beskrives som fysisk og psykisk ødeleggende. NB: Inneholder spoilere.

ACTIONHELT: Keanu Reeves har gjort stor suksess i rollen som leiemorderen John Wick. Foto: NTB
ACTIONHELT: Keanu Reeves har gjort stor suksess i rollen som leiemorderen John Wick. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

24. mars i år var det norsk kinopremiere på det fjerde kapitlet i den voldelige action-sagaen om leiemorderen John Wick, spilt av Keanu Reeves (59). Dagbladet trillet terningkast 5 og omtalte den som kunst.

Siden den første filmen kom i 2014, har Wick utviklet seg fra skyteglad hevner til å bli nærmest en superhelt. Samtidig har han fått så mye bank at det er utrolig at han fremdeles klarer å stå på beina.

Også for superstjerna Reeves har det vært fysisk krevende arbeid.

Nå avslører produsent Basil Iwanyk at Reeves tryglet ham om at Wick måtte dø.

Ville bli «drept»

Det er i et intervju med filmnettstedet Collider at Iwanyk avslører Reeves’ ønsket om at fjerde film skulle bli hans siste.

- Det å lage disse filmene er så utmattende og det ødelegger Keanu, både fysisk og psykisk, forteller Iwanyk før han fortsetter:

- Mot slutten av innspillingen sier han alltid noe sånt som: «Jeg kan ikke gjøre dette igjen». Og vi forstår ham, fyren er bare et skall av seg selv fordi han bare kjører på.

NYE KAMPER: Når John Wick (Keanu Reeves) oppdager en mulighet til å bekjempe De Høye Herrer, må han først overvinne en ny fiende med mektige allierte over hele verden. Foto: Nordisk Film Distribusjon
NYE KAMPER: Når John Wick (Keanu Reeves) oppdager en mulighet til å bekjempe De Høye Herrer, må han først overvinne en ny fiende med mektige allierte over hele verden. Foto: Nordisk Film Distribusjon Vis mer

Under innspillingen av «John Wick: Chapter 4», kom skuespilleren med klar beskjed:

«Jeg vil definitivt bli drept på slutten av denne filmen», avslører produsenten.

Dette svaret fikk Reeves

Hvis du ikke vil vite hva som skjer i «John Wick: Chapter 4», så bør du ikke lese lenger.

Ok, da fortsetter vi:

Iwanyck kan nemlig avsløre at de ga Reeves en ørliten døråpner for at han kan erklære at nok er nok.

UTSLITT: Fire filmer har tatt hardt på Keanu reeves, skal vi tro filmens produsent. Foto: Nordisk Film Distribusjon
UTSLITT: Fire filmer har tatt hardt på Keanu reeves, skal vi tro filmens produsent. Foto: Nordisk Film Distribusjon Vis mer

I en av filmens siste store oppgjør, havner John Wick i en duell som ender med at han blir skutt. Han segner om i trappa og ser sin døde hustru.

Så tas vi med til en kirkegård. Der besøker et par av filmens karakterer det som kan se ut til å være leiemorderens grav.

Hvorvidt Reeves faktisk kommer til å benytte seg av muligheten til å la fjerde kapittel bli hans siste, gjenstår å se. Foreløpig er det ikke kommet noen bekreftelser på at vi kan vente oss en femte film.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer