Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

David Blaine:

Trylletrikset kunne endt fatalt: - Var sikker på at jeg var død

Trylletragedie for den kjente illusjonisten og stuntmannen David Blaine. 

SKJØT SEG SELV I MUNNEN: David Blaines triks gikk alt annet enn bra. Han har uttalt at han trodde han var død etter å ha skutt seg selv i munnen. Det var først da han kjente smerten, at han innså at han levde. Foto: WENN, NTB scanpix
SKJØT SEG SELV I MUNNEN: David Blaines triks gikk alt annet enn bra. Han har uttalt at han trodde han var død etter å ha skutt seg selv i munnen. Det var først da han kjente smerten, at han innså at han levde. Foto: WENN, NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Den internasjonalt anerkjente tryllekunstneren og illusjonisten David Blaine (43) har sjokkert folk i en årrekke. Han har blant annet vært begravet levende i over en uke, vært nedfryst i tre dager og vært utsatt for en million volt i 72 timer.

Han er på mange måter arvtageren etter David Copperfield (60), som de siste åra har trappet noe ned på illusjonene og stuntene sine.

Blaine er, som mange magikere før han, å finne i Las Vegas. Han har hatt flere oppsetninger i den famøse byen, og har imponert tusenvis med sine grenseoverskridende stunt. I november gikk det imidlertid nesten galt for magikeren, noe som kom fram i helga.

Da ble showet hans «Beyond Magic» sendt på ABC, og seere fikk et innblikk i det som kunne blitt 43-åringens siste triks.

Kunne endt katastrofalt

Magikeren skulle nemlig framføre en vågal tryllekunst. Med en metallboks i munnen avfyrte han et skudd i retning boksen. Poenget var at skuddet skulle stoppe ved boksen, og at resultatet egentlig skulle vært helt ufarlig. Slik ble det derimot ikke.

Fox News skriver en beskytter i munnen, som Blaine brukte som gom, fløy avsted da skuddet ble avfyrt. Det førte igjen til at boksen ikke holdt seg stabil, som sørget for at kula gikk mye lenger inn i munnen enn hva den skulle.

I episoden som ble sendt på ABC forteller magikeren åpent om den skremmende hendelsen.

- Da kula traff koppen hørte jeg en høy ringelyd i ørene. Jeg følte kraften bak i ganen min, sier han i klippet.

FORBEREDELSER: David Blaine øvde lenge før han turte å utføre skuddtrikset. Det var han selv som utløste skuddet som til slutt endte opp med å skade ham. Bildet er fra tv-spesialen som ble sendt på ABC. Foto: WENN, NTB scanpix
FORBEREDELSER: David Blaine øvde lenge før han turte å utføre skuddtrikset. Det var han selv som utløste skuddet som til slutt endte opp med å skade ham. Bildet er fra tv-spesialen som ble sendt på ABC. Foto: WENN, NTB scanpix Vis mer

43-åringen konkluderte raskt med at det verst tenkelige hadde skjedd.

- Jeg var sikker på at kula hadde gått gjennom hodet mitt og at jeg var død. Og så kjente jeg plutselig smerten, som fikk meg tilbake igjen, sier han.

En lege var til stede under opptaket, som konstaterte at Blaine hadde sårskader i ganen sin. Han tok seg derimot tid til å takke og bukke for publikum, før han ble rushet til sykehuset.

Nå har samarbeidspartnerne hans lovet å aldri hjelpe ham med dette trikset igjen. Han har derimot ikke tenkt til å stoppe å leve på kanten.

- Om jeg skal dø, vil jeg at det skjer raskt, forteller han.

Slått flere rekorder

Blaine har imponert en hel verden med sine ekstreme stunts. Han har hengt opp ned i 60 timer, overlevd 62 timer i en isblokk og bodd i en boks over Themsen i 44 dager.

I 2008 slo han verdensrekord da han holdt pusten i hele 17 minutter og 4 sekunder under «Operah Winfrey Show». På fredag skal han i gang med nok et stunt.

I samarbeid med Liberty Science Center sto David Blaine på toppen av en 6 meter høy søyle i 72 timer i 2012, uten mat eller søvn, mens han ble utsatt for flere millioner volt.

UTROLIG: David Blaine har tidligere bodd sju døgn i en vanntank, holdt pusten i over 17 minutter og bodd i en boks over Themsen i 44 dager. Nå skal han stå i mot flere millioner volt i løpet av et 72 timer langt stunt. Vis mer Vis mer

Sponsoren for arrangementet foretrakk å kalle det hele en «eksperimentell utstilling».

Publikumet på Manhattan i New York fikk også gleden av å kontrollere intensiteten på elektrisiteten. -

Det blir som å ha kroppen omgitt av statisk elektrisitet, den typen som gjør at håret står rett opp, sa David Blaine ifølge New York Times da.

Han hadde på seg utstyr som minner om ridderutstyr fra middelalderen fra topp til tå, med både sokker og hjelm av stål.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling