Tshawe raser etter rasistisk Plumbo-kommentar

Plumbo kalte Madcon-kollegaen «en mokkamann». - For et jævla fittehøl han er.

(Dagbladet): En rasende Tshawe Baqwa reagerer meget sterkt på den rasistiske vitsen bandet Plumbo leverte da de mottok pris for årets hit.

Madcon-gutta Tshawe Baqwa og Yosef Wolde-Mariam delte ut prisen for årets hit, som gikk til bandet Plumbo for låta «Møkkamann».

Men da bandet skulle opp på scenen for å ta imot prisen sa Plumbo-vokalist Lars Erik Blokkhus at Yosef fikk ham til å tenke på «en mokkamann».

Rasende - Jeg fikk ikke med meg hva han sa oppe på scenen, men ble fortalt det nå. For et jævla fittehøl han er. For en dårlig vits. Den setter jeg ikke pris på i det hele tatt., sier Tshawe Baqwa til Dagbladet.

- Det var ikke modent, det var ikke intelligent, det var billig og veldig støtende, faktisk. Det var helt ute, sier Baqwa.

Han sier at han har tenkt å kaste drinken sin i ansiktet på Plumbo i kveld.

Reagerer med avsky Reaksjonene på vitsen eksploderte umiddelbart i sosiale medier. Mange kulturpersoner har spontant reagert med avsky. Hendelsen er allerede blitt døpt «Plumbogate».

- Gratulerer med tidenes første rasistiske takketale! Moccamann, eller????!! Blir'e ikke levert ut en flathånd på den festen der mister jeg ALL tro på hip-hop-Norge! twitrer Aksel Hennie.

Heller ikke kjærestens hans, Tone Damli Aaberge, var videre imponert av Plumbos uttalelser.

- Blei fysisk dårlig av Plumbo. Trur eg må kaste opp... Dei fortjene FIK!, twitret hun.

Men stormen stopper ikke der. Også musikerne tar nå til orde mot gutta.

- Og der gikk hele musikknorge og skylte seg ned i sitt eget nazi-hipster toalett igjen! Bra Plumbo kom og åpnet sluket for dem! #heiabygda !!, skriver Hans-Erik Dyvik Husby på sin Twitter-side.

- De er ikke årets hit, ALDRI!!! twitret Bjørn Eidsvåg.

Kasta plumbo-flaska på dør Også Jenny Skavlan reagerte på Plumbos takketale, og svarte med å sette sin egen plumboflaske ut i kulda.

- Måtte sette plumboen ut i kulda for å føle på hvordan det er på spellemann nachspielet, twitret hun, og la samtidig med et bilde av den stakkars plumboflaska

- Årets antiklimaks by Plumbo! Kanskje smart å kobla te hjernen før du snakke???, skriver Tommy Fredvang på sin Twitter-side.

«Var bra sending fra Spellemannprisen i kveld. Angrer på at jeg ikke slo av før siste takketale. Møkkaspøk.» skriver barne-, familie- og likestillingsminister Audun Lysbakken.
Også publikum i Folketeatret fortalte tydelig hva de mente om Plumbos takketale. De buet ut bandet fra scenen, både rett etter kommentaren og mens de framførte sin takketale med sang og trekkspill.

Dagbladet kommer med mer.