Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Golden Globe:

Tullet med mulig presidentskap. Nå vil verden ha Oprah og Tom Hanks i Det hvite hus

«Hollywood-drømmen: Oprah/Hanks 2020».

DET HVITE HUS?: Spøken til Seth Meyers satte åpenbart griller i hodet til fansen, som nå ønsker seg Tom Hanks og Oprah Winfrey til Det hvite hus. Foto: NTB scanpix
DET HVITE HUS?: Spøken til Seth Meyers satte åpenbart griller i hodet til fansen, som nå ønsker seg Tom Hanks og Oprah Winfrey til Det hvite hus. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tradisjonen tro tok årets Golden Globe-vert seg tid til å vitse med det foregående året i sin åpningstale. Det var komiker Seth Meyers som ledet årets show, og med innsettelsen av Trump som president og #metoo-kampanjen, hadde han nok å fleipe om natt til mandag.

Han gikk blant annet hardt ut mot den utskjelte produsenten Harvey Weinstein og mot skuespiller Kevin Spacey, som begge er blitt anklaget for seksuell trakassering og overgrep i 2017. Meyers tok seg også tid til å sparke mot USAs politiske system, men det endte i en overraskende vending.

Som følge av en av Meyers vitser, vil nå det amerikanske folk, i hvert fall de mest Twitter-aktive, ha Oprah Winfrey og Tom Hanks som landets ledere.

- Hvorfor i helvete ikke?

Det hele bundet i at Meyers sa at han holdt en tale til Donald Trump i sin tid, der han sa at eiendomsmogulen aldri ville klare å bli president. I talen sa han at flere omtaler dette som kvelden tv-profilen bestemte seg for å stille til valg. Som kjent ble han på tampen av 2016 kronet til seierherre over Hillary Clinton i det amerikanske presidentvalget.

Meyers ønsket å gjøre opp for seg, hvis det stemmer at talen hans motiverte «The Apprentice»-programlederen til å stille til valg.

Han pekte seg derfor ut ingen ringere enn talkshowdronning Oprah Winfrey og skuespiller Tom Hanks, og ønsket å motivere dem til å stille til valg. Det med samme mynt som han angivelig overbeviste Trump med.

- Oprah, du kommer aldri til å bli president. Du har virkelig ikke det som behøves, sa han til latter fra salen og snudde seg mot Hanks.

- Du kommer aldri til å bli visepresident. Du er altfor slem og uforutsigbar.

Selv om de to legendene fra hvert sitt spekter av bransjen muligens bare ler av tanken, er det flere der ute som gjerne skulle sett kombinasjonen av Winfrey og Hanks i Det hvite hus.

Ifølge People og Time Magazine har Twitter gått mann av huse siden vitsen ble fortalt, og flere går nå i bresjen for at skuespillerne faktisk skal stille til valg i 2020.

«Hollywood-drømmen: Oprah/Hanks 2020», skrev en bruker.

«Gleder meg allerede til Oprahs State of the Union-tale seinere i kveld», skriver en annen.

«Seth har et poeng. Oprah som president, hvorfor i helvete ikke?», spør en bruker.

«Om USA virkelig vil gjøre presidentskapet om til et realityprogram som vi gjorde sist, virker ikke Seth Meyers tanke om Oprah og Tom Hanks som en dårlig idé», skriver en.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 09.08.2013 - DÅRLIG SERVICE: I et intervju blir Oprah Winfrey spurt ut om rasisme. Hun forteller da om hvordan hun ble behandlet da hun nylig besøkte en veskebutikk i Sveits. Butikken har i ettertid avvist rasismeanklagene. Video: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Stiller ikke

Drømmen blir tvilsomt virkelighet. Selv om Winfrey stakk av med æresprisen under årets Golden Globe og holdt en tale som sørget for flere tårer i salen, akter hun ikke å bli politiker. I fjor ble talkshow-legenden spurt om hun kunne tenke seg å stille til valg for demokratene i USA, men hun takket pent nei.

- Jeg kommer definitivt aldri til å stille til valg, sa hun i en podkast, ifølge CNN.

Det er derimot ikke bare disse to det amerikanske folket ønsker seg til Det hvite hus. Høsten 2016, like etter at Trump hadde vunnet valget, ønsket folk at Obama-familien skulle stille på nytt. Siden Barack allerede hadde sittet i to perioder, rettet folket seg mot hans kone og tidligere førstedame - Michelle.

Med emneknaggen #Michelle2020 skylte bølge av tilhengere skylt over sosiale medier, der mange nærmest bønnfalt førstedama om å overta roret.

Selv var Michelle Obama forsiktig med å besvare den massive responsen.

I et stort intervju med magasinet Vogue, der 52-åringen oppsummerte sin tid i Det hvite hus, svarte derimot ektemannens nærmeste rådgiver, Valerie Jarrett, på det «alle» lurte på.

For om du hadde begynt å se for deg Michelle Obama som USAs første kvinnelige president, tittelen som glapp foran nesa på Hillary Clinton, blir du skuffa nå.

- Det kommer aldri til å skje. Absolutt ikke, konstaterte rådgiveren.

Fru Obama er en meget populær figur blant demokrater - og USAs befolkning generelt - og var en viktig støttespiller for Hillary Clinton under valgkampen.

Hun talte gjerne imot Trump, og var en av de få som ikke fikk slengbemerkninger i retur. I stedet fikk Obama «rockestjerne»-status av flere politiske kommentatorer. Valerie Jarrett vet hvorfor.

- Hun er ikke en politiker, og kommer aldri til å bli det. Alle vet at hun ikke har en skjult agenda, og det var ingen som tvilte på hennes hensikter under valgkampen. Hun har vært en ærlig og empatisk bidragsyter, som har en gylden mulighet til å møte folk der de er.

- Det ville ha sett helt annerledes ut om hun satt på toppen i Det hvite hus, sa rådgiveren.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!