Josephine Amber (27) fra «Grenseløst forelsket»:

- Tungt, krevende og ubehagelig

Ekteparet bor på hver sin kant av kloden.

GIFTET SEG PÅ TV: Josephine Amber og ektemannen Luiz ble smidd i hymens lenker på TV-skjermen. Foto: Privat
GIFTET SEG PÅ TV: Josephine Amber og ektemannen Luiz ble smidd i hymens lenker på TV-skjermen. Foto: Privat Vis mer
Publisert

For litt siden rullet realityserien «Grenseløst forelsket» over tv-skjermene. I serien fikk man et innblikk i hverdagen til nordmenn som hadde funnet kjærligheten utenfor Norges landegrenser.

Et av parene som delte oppturer og nedturer med avstandsforhold, var norske Josephine Amber (27) og hennes brasilianske ektemann, Luiz (25). De fant kjærligheten da Amber var på ferie i Brasil, og seinere ga de hverandre sitt ja i realityserien.

«GRENSELØST FORELSKET»: I den nye serien «Grenseløst forelsket» får vi blant annet bli kjent med norske Josephine og brasilianske Luiz, som åpner seg om noen av utfordringene de har møtt på i forholdet. Video: Rød Løper/Discovery+ Reporter: Luna Lea Vis mer

- Ubehagelig savn

I dag bor de imidlertid i hvert sitt hjemland, Norge og Brasil. Til Se og Hør forklarer 27-åringen at det er tøft å ikke bo i samme land som ektemannen.

- Det er et ubehagelig savn! Vi er kjempeforelsket, og det er vanskelig å være fra hverandre. Men vi ringer hverandre hver morgen og hver kveld, og snakker mye sammen, forteller hun.

Til tross for savnet, har de ikke planer om å søke om familiegjenforening.

FANT KJÆRLIGHETEN: Tore Lyngbø er hodestups forelsket i den 27 år yngre alenemoren Richiel Samilan Sablas fra Filippinene. Nå er planen å få henne til Norge, og den reisen får man se i «Grenseløst forelsket» på Discovery+. Reporter: Luna Lea. Video: Andreas Fadum / Discovery+ Vis mer

- Vi skulle gjerne vært i Norge sammen, men byråkratiet er tungt, krevende og ubehagelig. Vi synes ikke det er verdt det. Vi planlegger å reise sørover og starte et nytt kapittel sammen, forteller Josephine.

Til Se og Hør forteller Oslo-jenta at de vurderer å bosette seg sammen i Portugal, der de begge snakker språket.

- Mye sjalusi

I startfasen av forholdet, minnes Amber ei tid med sjalusi og usikkerhet.

- Det blir mye sjalusi. Brasilianske damer er utrolig nydelige, men samtidig vet han at jeg er her med masse norske vikinger. Han kan få noen øyeblikk, der han spør «hvor har du vært nå? Hvem er det du snakker med? Hvem er det?». Da sier jeg «ta det helt med ro, jeg elsker deg». Så sier han det samme om meg. Det demper sjalusien, forteller Amber.

VANSKELIG: Anne Marit Yuvali (61) giftet seg med tyrkiske Dundar (28) i serien «Grenseløst forelsket». Nå åpner hun opp om bakgrunnen og corona-tiden som stakk kjepper i hjulene. Video: Luna Lea/Rød Løper. Reporter: Luna Lea. Vis mer

Nå har paret jobbet med både tillit og kommunikasjon, noe hun tror vil komme fram i sesong 2 av serien.

Vil ikke gi opp

Heller ikke de andre parene fra «Grenseløst forelsket» har kommet unna utfordringer. Tidligere denne uka ble det kjent at norske Anne Marit Yuvali (62), og hennes tyrkiske ektemann Dündar (29) har fått avslag på søknad om familiegjenforening.

- Det er ikke snakk om å gi opp. Man blir litt motløs, men jeg ligger ikke ned med magen vendt mot jorda. Jeg lener meg bare litt tilbake og tenker ut hva jeg skal gjøre nå, sa hun om avslaget til Dagbladet.

PREMIERE: Discovery+ er i full gang med den nye serien «Grenseløst forelsket». Vi har tatt en prat med AnneMa (62), som er gift med den 33 år yngre Dundar fra Tyrkia, og hun svarer på spørsmålet «alle» spør seg. Video: Andreas Hara Fadum/Discovery+. Reporter: Luna Lea. Vis mer

UDIs nettsider er det ramset opp flere krav, deriblant at ekteskapet må være gyldig inngått og at paret må ha planer om å bo sammen i Norge. Det stilles krav til inntekten til referansepersonen, og søkeren må kunne dokumentere identiteten sin.

Det er også et eget krav at det ikke må være et omgåelsesekteskap. Det er det det kalles hvis hovedgrunnen til at en gifter seg er for å få komme til Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer