TV 2 måtte overtale «Idol»-Marius til å være med

Etter tips fra «Idol»-dommer Gunnar Greve.

(Dagbladet): «Idol»-vinner 2016, i helga gikk Marius Samuelsen til topps, hadde andre planer for dette året:

Han skulle vært russ med ferdige eksamener - klar for å begynne på folkehøgskole til høsten.

Hadde ikke lyst - Nå har jeg måttet utsette alle eksamenene til høsten. Skulle egentlig begynne på Trøndertun folkehøyskole, på musikklinja. Det blir det nok ikke noe av, sier Marius Samuelsen.

Det er helt tilfeldig at han er blitt årets «Idol»-vinner.

- I fjor sendte jeg en låt til Gunnar Greve, ville bare høre hva han hadde å si om den. Han likte den tydeligvis, for han kontaktet TV 2 og ville ha med meg. Jeg ble ringt opp av TV 2, men vurderte å takke nei til «Idol». De maste og måtte overtale meg, forteller unge Samuelsen.

Ikke favoritt - Jeg hadde i utgangspunktet ikke planer om å delta, jeg var jo i «Idol» året før, men røk ut før livesendingene. Likevel bestemte jeg meg for å hoppe i det, sier Marius Samuelsen.

I dag angrer han ikke, med seier i helga har det åpnet seg en haug av dører for ham.

- Det er en drøm. Jeg hadde en god følelse hele uka, og håpet at jeg kunne levere mitt aller beste. Norah er en fantastisk artist, som også hadde fortjent seieren. Hun var jo kanskje den største favoritten, kanskje det er en fordel ikke å ha favorittstemplet?

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nummer 1 vs nummer 2 Marius forteller at han er blitt en god venn av finalist Norah Benatia, og kommer til å holde kontakten med henne framover. Han er overbevisst om at hun kommer til å nå langt.

Historisk har det vist seg at det ikke nødvendigvis «Idol»-vinneren det er gått best med.

- At det har gått bedre med den som er kommet på 2. plass kontra vinneren, er  statistikk man nødvendigvis ikke kan stole helt på, men jeg er sikker på at Norah har en lys framtid, og unner henne alt. Nå skal jeg, sammen med plateselskapet Warner Music og Circle Management, planlegge framtida, sier Marius, som antyder konserter, tv-opptrender («God Sommer Norge» 8. juni og  «Allsang på grensen» 13. juli) og innspilling av ny musikk.

Onkel Erik Sangeren og låtskriveren fra Stavanger er eldstemann i en søskenflokk på fire. Når Dagbladet spør hvor han har talentet og inspirasjonen fra, kommer svaret raskt.

- En som har betydd mye for meg, er onkel Erik, sier Marius - og legger til:

- Onkel Erik er vel bedre kjent som DJ Friendly. Han er storebroren til mamma. For et par år siden fikk jeg, av ham, den fineste julegaven jeg noensinne har fått: hele Beatles-katalogen på vinyl. Onkel Erik holder på med en annen sjanger enn meg, men han er flink til å se talent og hjelpe andre fram, sier Marius.

TV 2s reklameregler Det ble mange og dels voldsomme reaksjoner mot TV 2 da de kuttet «Idol»-vinneren ut - midt i sjarmøretappen - mens han sang vinnerlåta på nytt og viste reklame. Det fikk ikke hovedpersonen selv med seg, men han forstår at en kommersiell tv-kanalen har sine regler.

- Jeg vet ikke en gang hvor i låta jeg forsvant.

- Men det gjør ingen ting. Jeg skjønner at folk reagerer og det er hyggelig at de engasjerer seg, men TV 2 har reklameregler som de må følge, sier Marius, som ikke bærer nag til tv-kanalen.

Siddisdagene Styrken til Marius Samuelsen, som gjør han til mer enn bare en vokalist, er at han skriver sanger selv. Han forteller at han ikke bruker lang til på å lage en låt. I løpet av «Idol»-tida presenterte han to egne låter: «One of These Days» og «Paper Guns».

FAMILIEN: Marius Samuelsen er blitt støttet av familien. Her sammen med onkel Erik Eriksson, aka DJ Friendly, mamma Hanne Eriksson og bestemor Jorunn Westergaard. Foto: Privat
FAMILIEN: Marius Samuelsen er blitt støttet av familien. Her sammen med onkel Erik Eriksson, aka DJ Friendly, mamma Hanne Eriksson og bestemor Jorunn Westergaard. Foto: Privat Vis mer

- Det er i dette poplandskapet jeg føler at jeg hører hjemme.

- Jeg har tro på meg selv og er bevisst på hva jeg vil og hvor jeg skal. Når det gjelder tekster, så har jeg aldri vurdert å synge på norsk. For meg føles det enklere å skrive på engelsk, det flyter liksom bedre - synes det er lettere å formulere meg, sier Marius.

Torsdag blir han hilst velkommen med stor ståhei på siddisdagene i Stavanger, der han og bandet holder en konsert.