VAR PÅ FERIE: TV 2s Jan Ove Ekeberg og kona MArianne Løkkevik Ekeberg var på ferie i Istanbul da terrorangrepet på flyplassen Ataturk skjedde. Foto: Privat
VAR PÅ FERIE: TV 2s Jan Ove Ekeberg og kona MArianne Løkkevik Ekeberg var på ferie i Istanbul da terrorangrepet på flyplassen Ataturk skjedde. Foto: PrivatVis mer

TV 2-profilen var på ferie i Istanbul - så smalt det

- Vitnet om en tragedie.

(Dagbladet): TV 2-profil Jan Ove Ekeberg var på ferie i Tyrkia sammen med kona, Marianne Løkkevik Ekeberg, da skuddene begynte å hagle over flyplassen Ataturk i Istanbul.

Fort på jobb

Paret ferierte på Prinseøyene like utenfor den tyrkiske storbyen, men skulle tilbringe de siste dagene i Istanbul før hjemreise.

- Vi satt på en restaurant på taket av hotellet da Marianne fikk en melding på telefonen om at det var skyting på flyplassen. Da vi kom ned på hotellrommet etterpå, og fikk se alle nyhetssendingene, så begynte vi å skjønne omfanget, sier Ekeberg og fortsetter:

- Det var litt pussig å sitte der og vite at det utspiller seg en tragedie bare sju kilometer unna, men vi følte oss aldri utrygge.

FERIEN BLE TIL JOBB: TV 2s Jan Ove Ekeberg og kona var tett på terroren i Istanbul. Begge begynte å rapportere hjem til sine respektive mediehus. Foto: TV 2
FERIEN BLE TIL JOBB: TV 2s Jan Ove Ekeberg og kona var tett på terroren i Istanbul. Begge begynte å rapportere hjem til sine respektive mediehus. Foto: TV 2 Vis mer

Det tok ikke lang tid før ekteparet begynte å rapportere hjem til sine respektive redaksjoner. Kona, Marianne, jobber i NRK Østfold.

- Vi rapporterte på telefon på kvelden, og dagen etter hadde det blitt satt opp live-punkter på flyplassen. Jeg var live fire ganger den dagen, sier Ekeberg.

Han har jobbet i TV 2 i 24 år, og mandag denne uken ble det kjent at han hadde tatt ut sluttpakke for å være forfatter på heltid. Live-rapporteringen fra Istanbul var høyst sansynlig hans siste oppdrag ute i felten.

På nært hold

Synet som møtte ham på flyplassen vitnet om en stor tragedie.

- De åpnet jo flyplassen få timer etter angrepet, og synet som møtte oss vitnet om en tragedie. Det var litt mer sikkerhet og væpnet politi, men ellers gikk trafikken som vanlig der, sier Ekeberg.

Det å få ferien avbrutt på denne måten var imidlertid uproblematisk for paret som begge er erfarne journalister.

- Med en gang man får på journalisthatten, så er man i en rolle, og man bidrar med noe. Det var egentlig en lettelse å ikke være turist, for da får man ofte ikke gjort eller bidratt med noe, sier han.

Ekeberg, som var i Istanbul for å gjøre research til sin nye bok, har vært i Tyrkia mange ganger. Til tross for at turismen synker, kommer ikke han til å slutte å reise dit.

- Jeg forstår at folk blir skeptiske til å dra dit, men jeg kommer til å fortsette å reise dit. Istanbul er en vanvittig flott by, faktisk en av de flotteste jeg vet om. Jeg trives godt der, og de som bor der er rause, hyggelige og ærlige, sier han.

I alt har Tyrkia vært rammet av i alt ni terrorangrep det siste halvannet året.

Normalt sett er det mye turister i Istanbul på sommerstid, men på grunn av terroraksjonen i forrige uke er det påfallende tomt i gatene i Istanbul, ifølge nyhetsbyrået AFPs reporter.