Kanalen bekrefter:

TV 2 tar juksegrep i «Farmen»

Knallhard straff kan vente vinneren om det viser seg at han eller hun på noe tidspunkt på alvorlig vis har brutt reglene.

NYTT REGIME: 14 nye «Farmen»-deltakere er klare til dyst, men de kan vente seg knallharde reaksjoner om «Farmen»-juks skulle oppstå også i år. Foto: Espen Solli / TV 2
NYTT REGIME: 14 nye «Farmen»-deltakere er klare til dyst, men de kan vente seg knallharde reaksjoner om «Farmen»-juks skulle oppstå også i år. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert

Denne uka gikk startskuddet for nok en runde av «Farmen», den 18. i rekka, og allerede søndag er det klart for høstens første tvekamp, når førstekjempe Dagny Vartdal (50) skal velge hvem hun vil møte til kamp.

Produksjonsselskapet Strix, TV 2 selv og ikke minst TV-seere har i en årrekke latt seg forarge over skittent spill inne på gården, seinest under «Farmen kjendis» i vinter.

Da sto spesielt vinneren Isak Dreyer og hans flørt der inne, Sophie Elise Isachsen, sto bak en smugleroperasjon av dimensjoner, som endte med at flere deltakere i smug nøt alt fra kebab til sprit bak ryggen til TV-produsentene.

ØKSEUHELL: Det blir blodig alvor i sesongpremieren av Farmen når Einar har et ublidt møte med en øks. Video: TV2 / Rød Løper. Vis mer

Kan bli fratatt premien

De er imidlertid ikke alene: I fjor høst kunne Dagbladet bringe til torgs bilder som beviste at deltakerne Robert Michael Scott (54), bedre kjent som NorwayRob, og Herman Herding (26), sto bak noe lignende.

Nå har kanalen sett seg lei av deltakere som ikke har respekt for spillereglene. Derfor har de innført en potensiell meget streng straff for de som prøver seg på ulovligheter.

MØTTE UTENFORSTÅENDE: Robert Michael Scott tok seg mildt sagt noen friheter da han var med i «Farmen» i fjor høst. Foto: Privat
MØTTE UTENFORSTÅENDE: Robert Michael Scott tok seg mildt sagt noen friheter da han var med i «Farmen» i fjor høst. Foto: Privat Vis mer

Det bekrefter også programleder Niklas Baarli (33) overfor Dagbladet.

- Ja, vi har noen nye regler i år. Én av dem er at hvis man bryter reglene, går utenfor lovlig område eller om man finner på å smugle inn ting på gården, så kan det, om det er alvorlig nok, føre til at vedkommende fratas premien om han eller hun skulle vinne. Bryter man reglene, setter man rett og slett hytte og bil på spill, forklarer han.

- Og hva skjer med premien om så skulle skje?

- Da håper jeg at den går til meg! Neida, jeg tipper at den går til personen som blir nummer to.

Stjal selv «som en ravn»

Programlederen er usikker på hva som skjer dersom vinneren skulle bli tatt for alvorlig juks dager eller uker etter at innspillingen er avsluttet - altså hvorvidt det er reverserbart og om vedkommende da må gi fra seg en premie personen allerede har blitt tildelt.

- Det vet jeg faktisk ikke. Men jeg tror det, et regelbrudd er jo et regelbrudd. Så ja, dere journalister kan bli veldig farlige for deltakere etter hvert om dere klarer å snoke dere fram til noe.

SPENTE: Det er duket for årets sesong av «Farmen» 2022, og vi har tatt en prat med alle de 14 spente deltakerne. Video: Luna Lea. Reporter: Bjørn Ekker Vis mer

- Men Niklas, var ikke du selv en del av jukset som foregikk i «Farmen kjendis» i vinter?

- Nei, jeg var faktisk ikke det, selv om veldig mange tror at jeg var en del av kebab- og spritsmuglingen til dette «kartellet» som vi kalte det. Det var få som fikk nyte de varene der.

NY ROLLE: Niklas Baarli er ny programleder i «Farmen». Foto: Anton Soggiu / Strix Televisjon / TV 2
NY ROLLE: Niklas Baarli er ny programleder i «Farmen». Foto: Anton Soggiu / Strix Televisjon / TV 2 Vis mer

- Men du var vel ikke helt uskyldig?

- Altså, jeg stjal som en ravn på markedet. Men det er ikke et brudd på reglene i den forstand , det handler mer om internjustis.

33-åringen erkjenner at han, etter egne eskapader i «Farmen kjendis», kanskje ikke har den respekten han burde hatt rundt akkurat dette blant deltakerne han nå jobber med.

- Jeg har nok ikke det, siden jeg ikke var så flink på det som deltaker selv. Derfor er det andre, mer voksne, mennesker, som håndterer det der, bedyrer han med et smil.

TV 2: - Handler også om sikkerhet

Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, bekrefter at det er innført retningslinjer som gir produksjonen og kanalen sanksjonsmuligheter dersom det avdekkes alvorlige brudd på spillereglene i programmet.

- Her vil produksjonsselskapet og TV 2 vurdere eventuelle tilfeller av regelbrudd, og i ytterste konsekvens kan vi avstå fra å dele ut premie til en vinner dersom det avdekkes at vedkommende har begått et regelbrudd som vurderes alvorlig nok til en slik sanksjon, sier han til Dagbladet.

PROGRAMLEDERDEBUT: Niklas Baarli er ny programleder for «Farmen», som har premiere på TV 2 6. september. Video: TV 2 Vis mer

- Hva er grunnen til at dere innfører dette?

- Bakgrunnen for denne endringen er at vi ønsker oss et tydeligere kontraktsfestet virkemiddel for sanksjonering av alvorlige regelbrudd. I tillegg handler dette om ivaretakelse av deltakernes sikkerhet.

Han fortsetter:

- Vi mener at vi med dette også bevisstgjør deltakerne og tydeliggjør overfor dem at det er vanskelig for oss å ivareta sikkerheten deres om de for eksempel skulle finne på å bevege seg utenfor området.

TRAMPER: Det ble dramatisk på Farmen da en av kuene går til angrep på gårdshunden. Video: TV 2 / Rød Løper. Vis mer

Dahl sier at produksjonen og kanalen oppfatter det som at årets deltakere har vært positive til endringen, og bekrefter samtidig at TV 2 har muligheter til å sanksjonere i ettertid, selv om vinneren allerede har blitt tildelt premien.

- Ja, vi har mulighet til å reagere på regelbrudd i ettertid om noe skulle bli oppdaget, fastslår han overfor Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer