Niklas Baarli:

- TV 2 vurderte politianmeldelse

Den ferske «Farmen»-programlederen sto i en skikkelig hatstorm da han selv var deltaker.

I HARDT VÆR: Niklas Baarli sto i en ordentlig kritikkstorm under «Farmen kjendis» tidligere i år. Foto: Foto: Anton Soggiu/Strix Televisjon/TV 2
I HARDT VÆR: Niklas Baarli sto i en ordentlig kritikkstorm under «Farmen kjendis» tidligere i år. Foto: Foto: Anton Soggiu/Strix Televisjon/TV 2 Vis mer
Publisert

At det stormet kraftig rundt programleder Niklas Baarli (33) tidligere i år, er langt fra noen hemmelighet. Han viste nemlig hele sin personlighet på «Farmen kjendis» - på godt og vondt - noe som fikk flere til å reagere kraftig.

Det hele toppet seg da storbonde Øyunn Krogh (26) gjorde et mindre populært førstekjempevalg. Den gang satt både harde tilbakemeldinger og krass kritikk løst, kanskje spesielt etter at han omtalte storbonden som «et ræva menneske».

- Seinest på mandag ble jeg truet med å bli banka gul og blå hvis de ser meg på gata, uttalte han til Dagbladet den gang.

Nå avslører programlederen at de harde reaksjonene nesten fikk alvorlige konsekvenser.

PROGRAMLEDERDEBUT: Niklas Baarli er ny programleder for «Farmen», som har premiere på TV 2 6. september. Video: TV 2 Vis mer

- Hatet meg intenst

Nå tar Baarli steget inn som programleder for den vanlige versjonen av «Farmen». I den anledning forteller pogramlederen om den harde «trøkken» han fikk etter «Farmen kjendis»-deltakelsen på nyåret.

- Det gikk en kule varmt et par ganger. Jeg hadde inntrykk av at 50 prosent av seerne hatet meg intenst, mens 50 prosent syntes jeg var en artig fyr. Det kokte i absolutt alle innbokser i seks uker. Overalt, sier han til Dagbladet, og legger til:

- Noen mistet hodet helt og truet med å banke meg om de så meg. Jeg har ikke vanskelig for å innrømme at det ikke var det morsomste jeg har opplevd.

KRANGEL: Niklas Silseth Baarli forteller om hva som var den verste opplevelsen på Farmen kjendis. Video: Rød Løper Vis mer

- Vurderte anmeldelse

33-åringen forteller at det hele gikk så langt at han måtte melde videre til kanalen - hans nåværende arbeidsgiver.

- Ett av tilfellene meldte jeg videre til TV 2. En fyr som mente han skulle klinke meg ned så fort han så meg på gata. Kanalen vurderte politianmeldelse, men jeg er usikker på om det ble gjort. Jeg tror i hvert fall at TV 2 fikk tak i ham, og fikk roet ham ned.

Overfor Dagbladet forteller pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, at de ikke kommenterer enkeltsaker. De tar likevel slike saker på alvor.

- Vi ønsker ikke å kommentere denne saken spesielt, men på generelt grunnlag kan vi si at vi tar all hets, trusler og injurierende uttalelser mot våre profiler, ansatte og programdeltakere på høyeste alvor. Vi har interne prosedyrer for hvordan vi håndterer slikt, og anmeldelse er selvsagt ett av virkemidlene vi har i verktøykassa, sier Dahl.

Det blir full klinsj mellom Øyunn Krogh og Niklas Baarli etter førstekjempevalget på «Farmen kjendis». Video: TV 2/Steffen Pettersen Vis mer

- Får oppleve den andre siden

Baarli har denne høsten sin første sesong som ny programleder for vanlige «Farmen». Han har fra tidligere lang fartstid innen radio, men tar nå altså steget hundre år tilbake i tid.

- Det er skikkelig gøy og nytt for meg å oppleve den andre siden, og å observere hvordan man blir der inne, sier han.

Som «Farmen»-programleder er man stort sett bare til stede under andrekjempevalg, storbondevalg, tinget og tvekampen.

- Det er en bedagelig jobb. Etterpå får jeg dra tilbake til en myk seng, ler han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer